in

10 profielen om te volgen op Instagram26 juli 2013, 16:14

Instagram is een wereldwijd medium waar niet alleen kiekjes van het avondeten worden gedeeld, er zijn prachtige foto’s te zien. Gemaakt met telefoon en soms wordt toch de vertrouwde fotocamera gebruikt. Het is ook een mooi medium om de nodige inspiratie voor je eigen fotografie op te doen. Vandaar dat wij graag deze 10 Instagram fotografen bij jullie onder de aandacht willen brengen. Kijk en geniet!

Cory is een Amerikaan en, naast fotograaf voor onder andere National Geographic, bergbeklimmer voor het bekende buitensportmerk North Face. Hij deelt prachtige beelden, merendeel gemaakt met een spiegelreflexcamera.

National Geographic (@natgeo)

Eigenlijk hoort National Geographic sowieso in het lijstje van Volgend. De ene na de andere prachtige foto vind je op dit account. Ze zijn ook erg actief, zeker meerdere foto’s per dag.

Fabien Baron is hoofdredacteur van het prachtige kunstblad Interview. Zijn Instagram foto’s zijn dan ook kunstzinnig en vaak abstract. Het leuke is dat het vaak simpele onderwerpen zijn dus het geeft veel inspiratie.

Jussi Ulkuniemi (@skwii)

Deze Finse, jonge fotograaf maakt kunstachtige opnamen met vooral een sterke compositie. Lees goed de beschrijvingen want niet alle foto’s zijn gemaakt met zijn telefoon.

Een Amerikaanse visagist die elke dag een ‘selfie’ (zelfportret) op Instagram plaatst. Het is vaak erg over de top maar ideaal als je een keer zonder inspiratie in de studio zit. Het zijn allemaal close-ups dus de make-up en styling is goed te bekijken.

Daniel Berehulak is een Australische fotograaf met een huis in New Delhi, India. Hij maakt foto’s van zijn dagelijks leven in beide landen en dat zijn stuk voor stuk juweeltjes. Prachtige reisfotografie met een iPhone.

Stanislav Sedov (@rccam)

Stanislav is een Russische fotograaf die eigenlijk grote 360⁰ panorama’s maakt, vaak vanuit de lucht. Op zijn Instagram zie je mooie, vierkante teasers.

Een Nederlandse fotografe en vormgeefster. Ze maakt mooie dromerige landschapsfoto’s met vaak maar weinig in beeld. Hier geldt zeker less is more!

Net als Claire komt Liesbeth ook uit Rotterdam. Maar daar houdt de gelijkenis wel op. Liesbeth maakt veel reportagefoto’s met vaak een dramatisch hdr-filter. Soms iets over de top maar meestal heel kunstig gedaan.

We zijn ook benieuwd of jij op Instagram zit en zo ja, wie volg jij voor inspiratie?

Laat jouw favoriete Instagrammer achter in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

DIY: Camerastrap

Review: Canon EOS 700D