in

100 jaar Olympus – Olympus OM-D E-M5 Mark III


17 oktober 2019, 15:36

Vlak voor het honderdjarig jubileum introduceert Olympus de nieuwe OM-D E-M5 Mark III. Uiteraard is deze camera weer weersbestendig en ultracompact, maar ten opzichte van zijn voorganger zijn er volop verbeteringen doorgevoerd.

Om te beginnen heeft de OM-D E-M5 Mark III een splinternieuwe 20,4 megapixel Live mos beeldsensor. Die produceert volgens Olympus in combinatie met de eveneens nieuwe TruePic VIII beeldprocessor en de verbeterde vijfassige beeldstabilisatie nog betere beelden bij hoge ISO-waarden.

Bovendien kun je 4K filmen met de nieuwe Olympus en is er een snel UHS-II cardslot aanwezig om dit te faciliteren. Naast een aangepaste, ergonomischer layout van de bedieningsknoppen heeft de Olympus OM-D E-M5 Mark III een verbeterde high-eyepoint zoeker gekregen die ook voor brildragers goed overzichtelijk zou moeten zijn.

121 AF-punten

Dankzij het nieuwe 121-punts fasedetectie autofocusssysteem kun je bovendien zeer precies scherpstellen. Ter vergelijk: de vorige E-M5 had nog 16 megapixels en contrastdetectie AF. Fasedetectie maakt het volgen van bewegende onderwerpen makkelijker, wat vooral sport- en wildlifefotografen op waarde zullen weten te schatten.

Olympus belooft voor de ingebouwde stabiliser bovendien 5,5 stops correctie, en in combinatie met gestabiliseerde objectieven zelfs 6,5 stops. Daarmee kun je dus in vrijwel iedere situatie uit de hand fotograferen.

Maximale opnamesnelheid

Verder is de maximale opnamesnelheid verhoogd naar 10 bps mét AF en automatische belichting en zelfs naar 30 bps bij handmatig scherpstellen. Om ervoor te zorgen dat je echt geen moment mist, is een Pro Capture modus ingebouwd waarbij de camera alvast 15 opnamen maakt voordat je op de sluiterknop drukt. Dat is niet de enige handige optie, want verder zijn ook Live Composite, Focus bracketing en High Res Shot toegevoegd. In de laatste modus produceert de camera middels sensorshift een sequentie van 8 opnamen die later samengevoegd worden tot beelden met een resolutie van maar liefst 50 Megapixels. Live Composite is een handigheidje om ‘lichtsporen’ vast te leggen door meerdere opnamen te combineren.

Prijzen en beschikbaarheid

De OM-D E-M5 Mark III body is vanaf half november verkrijgbaar in zilver en zwart en kost € 1.199,99. In combinatie met het M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO objectief is de prijs € 1.899,99 en met de M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3 is de kitprijs € 1.799,99.

www.olympus.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Canon EOS 90D

Tanden witter maken in Lightroom – Simpel uitgelegd