in

28 prachtige Instagram-accounts om te volgen4 september 2013, 09:17

Instagram heeft meer dan 130 miljoen actieve gebruikers. We hebben al eerder 10 mooie profielen op een rij gezet maar er is natuurlijk veel meer. Dit keer bekijken we 28 favorieten opgedeeld in zes categorieën.

Lekker eten

Het is gemakkelijk om te lachen om de liefde van Instagrammers voor zogenoemde Starbucks kunst, maar er zijn zeker een paar fijnproevers die de moeite van het volgen waard zijn.

Een foto van @joythebaker.

@joythebaker: Dromerige kiekjes van gegrilde kaas en taarten van de populaire food blogger Joy the Baker.

@sonyayu: Brunches in restaurants in San Francisco afgewisseld met schattige foto’s van de Franse buldog van de fotografe in verschillende outfits.

@tartinegourmande: Schilderachtige gerechten op het Franse platteland bieden een kijk op het rustieke leven dat je altijd al had willen leiden.

@thesmitten: De auteur van het kookboek Smitten Kitchen maakt foto’s van heerlijke gerechten en straatbeelden van New York City om haar bekende blog te complementeren.

@jamieoliver: De beroemde kok laat video’s van achter de schermen met kooktechnieken zien (plus mooie foto’s van eten).

Wereldreizigers

Verken de wereld met de volgende vijf Instagram-accounts.

Een foto van @bipolaire61.

@drewkelly: De meesten van ons zullen nooit naar Noord-Korea gaan, maar de foto’s van Drew Kelly geven een kijkje in het dagelijks leven in één van de meest controversiële landen ter wereld.

@jonessnowboards: Professioneel snowboarder Jeremy Jones maakt kiekjes van zijn avonturen waarin hij de mooiste bergen van de wereld berijdt.

@passionpassport: Instagram-gebruikers sturen hun eigen reisfoto’s van over de hele wereld in voor het Passion Passport-project.

@alaskafromscratch: Serene natuurfoto’s van het dagelijks leven van een inwoner van Alaska, afgewisseld met foto’s van lokale verse vis en zeevruchten.

@bipolaire61: Pinguïns, ijskappen en iglo’s bevolken deze Arctische Instagram.

Sterren

Sommige beroemdheden zijn verschrikkelijk op Instagram, maar deze vijf geven je een backstage blik op het leven van een ster.

Een foto van @oprah.

@beyonce: De Instagram van de zangeres bestaat voornamelijk uit professionele shots waarin ze er prachtig uitziet, maar zo nu en dan uploadt ze ook privékiekjes.

@oprah: Foto’s van achter de schermen over het leven van Oprah – veel beter kan het niet.

@badgalriri: Rihanna is een van de weinige sterren die gebruik maakt van Instagram om gewoon te posten waar ze zin in heeft.

@questlove: Van opnamestudio’s tot optredens met The Roots bij Late Night with Jimmy Fallon, met de Instagram feed van Questlove leef je heel eventjes als een echte rockster.

@kingjames: LeBron James houdt er enorm van om video’s van zichzelf en foto’s van sneakers te maken voor Miami Heat-fans op Instagram.

De bedrijven

Bedrijven met sociale media kennis gebruiken Instagram om hun producten op een creatieve manier aan te prijzen.

Een foto van @starbucks.

@generalelectric: GE’s Instagram demonstreert haar onderzoeksprojecten. Verwacht veel coole turbinefoto’s.

@oscarprgirl: Oscar de la Renta, één van de meest opmerkelijke levende modeontwerpers, laat via zijn stijlvolle woordvoerster zijn wereld zien.

@starbucks: Deze speelse Instagram account bevat doe-het-zelf rietjeskunst en afbeeldingen van lekkere drankjes in creatieve locaties.

@mtv: Ga backstage met je favoriete muzikanten met MTV’s officiële Instagram.

Schattig

Het internet wordt dagelijks overspoeld door schattige kinderen en dieren, maar met Instagram’s filters worden ze nog veel schattiger.

Een foto van @dearbeta.

@naomipq: Fotografe Naomi Phan-Quang maakt prachtige foto’s van de allerschattigste kinderen.

@trotterpup: Instagram fijnproever @sonyayu krijgt nog een vermelding voor het account van haar Franse buldog puppy (echt geweldig).

@dearbeta: Franse buldoggen zijn overduidelijk heel fotogenieke dieren.

@biggie_griffon: Biggie Smalls is een piepklein hondje met een groot ego (en een aantal geweldige gezichtsuitdrukkingen).

@darcytheflyinghedgehog: Met deze Instagram word je spontaan verliefd op egels.

Toptalent

Echt getalenteerde fotografen gebruiken Instagram als uitlaatklep voor hun creativiteit, en je vraagt je af hoe ze met enkel een iPhone zulke geweldige foto’s kunnen maken.

Een foto van @karlthefog.

@karlthefog: San Francisco’s iconische mist wordt tot leven gebracht met mistige foto’s en hilarische onderschriften.

@alice_gao: New York City ziet er door de iPhone-lens van deze fotografe nog mooier uit dan normaal.

@annstreetstudio: Volg dit getrouwde stel fotografen (en uitvinders van de cinemagraph) voor fotosessiescènes en beelden van hun avonturen.

@pketron: Pei Ketron’s foto’s zijn prachtig en simpel (nu met video!).

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Alternatief fotograferen met Polaroid

Maak je eigen serie