in

4 handige camera’s voor op vakantie!10 juli 2010, 08:46

Wanneer je op reis of op vakantie gaat is het handig na te denken over welke apparatuur je meeneemt. We geven je vier camera’s die handig zijn voor op vakantie!

Compactcamera

Door zijn kleine formaat past de compactcamera makkelijk in iedere tas. Een compactcamera is relatief goedkoop, dus ook wanneer je al een spiegelreflexcamera hebt maar deze door het gewicht niet mee wilt nemen, is een compactcamera een goed alternatief. De enige nadelen van de compactcamera zijn dat je niet kunt wisselen van objectief en de camera’s hebben niet de meest optimale beeldkwaliteit.

Systeemcamera

De systeemcamera is een goed alternatief voor je spiegelreflexcamera, omdat deze een stuk compacter is maar niet af doet aan kwaliteit. Toch kan deze zwaar aanvoelen, mocht je veel op pad gaan. Ook heb je bij een systeemcamera toch al snel meerdere objectieven en ook deze moet je meedragen. Wel geeft een systeemcamera een goede kwaliteit, ook bij situaties in het buitenland met weinig licht.


Het verschil in grootte tussen een systeemcamera en een spiegelreflex

Twijfel je zelf nog steeds over welke soort camera je moet kopen? Lees hier welke camera het beste bij jou past!

Action camera

Ben je een actieve reiziger en ga je graag mountainbiken, klimmen of surfen? Dan is de actioncamera een gave uitvinding om al je avonturen vast te leggen! Deze camera’s kunnen tegen een stootje en je kunt ze meestal vastzetten op je hoofd of een stuur. Met een action camera kun je vaak ook onderwater, mocht je een duikliefhebber zijn! Een van de bekendste merken van de action camera’s is natuurlijk GoPro!

Benjamin van der Spek

Smartphone

Uiteraard heb je dit bij je op vakantie; je telefoon. Tegenwoordig zitten er zulke goede camera’s op smartphones, dat deze ook prima kan fungeren als ‘camera voor op vakantie’. Vaak is het wel zo dat de echte fotograaf naast de smartphone wel altijd een gewone camera meeneemt, voor de échte kiekjes. Je pakt de smartphone eerder voor een snelle selfie of een groepsfoto. Toch zit er een goede verbetering in smartphone-fotografie en kun je hiermee ook je hele vakantie door!

Ben je eruit welke camera je meeneemt? Zorg er dan voor dat je deze verzekert!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Weer of geen weer: Weatherproof fotografie

Nieuwe Lightroom CC en Lightroom Classic CC – Wat is het verschil?