in

4 nieuwe Tokina AT-X V-objectieven: groothoek en fisheye


1 september 2015, 14:56

Tokina staat bekend om haar degelijke en hoogwaardige objectieven voor fullframe en crop spiegelreflex-camera’s. Met de nieuwe V-serie biedt deze gerenommeerde onafhankelijke fabrikant nu ook speciale filmobjectieven. Uiteraard in de beste kwaliteit: de AT-X Pro-lijn. Wat ze uniek maakt is de zoomconstructie die gekoppeld is aan follow-focus techniek.

Vier nieuwe spiegelreflex-objectieven voor video

De vier nieuwe Tokina spiegelreflex-objectieven voor video zijn de AT-X 10-17mm DX NH V Fisheye, de AT-X 11-16mm F2.8 PRO DX V, de AT-X 12-28mm F4.0 PRO DX V en de AT-X 17-35mm F4.0 PRO FX V. De 10-17mm en 11-16mm zijn bedoeld voor cropcamera’s, de andere zijn bedoeld voor fullframe. De 11-16mm is de enige van het viertal die niet optisch identiek is aan de fotoversie. Tokina heeft een nieuw asferisch element en een SD-element extra toegepast voor een nog betere beeldkwaliteit.

Nieuwe behuizing

Tokina heeft heel bewust een reeks bestaande, veelgeprezen AT-X foto-objectieven in een nieuwe behuizing ondergebracht, met een speciaal tandwiel voor follow focus op de scherpstelring. Dankzij dit tandwiel zijn ze nu ook perfect geschikt voor filmen met je spiegelreflex omdat je zeer precies en rustig kunt scherpstellen. Wel dien je er rekening mee te houden dat je de objectieven voor handmatig scherpstellen even door hun “focus clutch” moet trekken. In tegenstelling tot USM-, STM-, SW- en AF-S objectieven van andere fabrikanten kun je namelijk bij deze Tokina’s niet handmatig scherpstellen als de AF ingeschakeld is.

Prijzen en beschikbaarheid

De Tokina filmobjectieven zijn per direct leverbaar.

www.tse-imaging.nl

Tokina AT-X 10-17mm DX NH V FisheyeTokina AT-X 11-16mm F2.8 PRO DX V

Tokina AT-X 12-28mm F4.0 PRO DX VTokina AT-X 17-35mm F4.0 PRO FX V

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Canon Powershot G3X

Wat zijn megapixels?