in

5 fotolocaties in de wereld waar je geweest moet zijn


7 augustus 2018, 10:00

De wereld zit vol met prachtige plekken waar je je uren kunt vermaken met je camera. Het zijn er bijna te veel om op te noemen! Inspiratie nodig voor je volgende reisbestemming? Wij hebben een kort lijstje gemaakt met vijf fotografieplekken in de wereld waar je geweest moet zijn.

Salar de Uyuni in Bolivia

Salar de Uyuni is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld en een bekende trekpleister in Bolivia die je zeker niet mag over slaan! Salar de Uyuni roept een onaardse associatie op. Met de eindeloze witte vlaktes en prachtige blauwe lucht kun je je als fotograaf helemaal uitleven. Ooit was Uyuni een immense zoutzee, wat nu veranderd is in een zoutvlakte. Door diverse regenbuien in de maanden december tot februari, wordt de vlakte gevuld met regenwater. Hierdoor verandert Uyuni in de grootste spiegel ter wereld! Geweldig dus voor fotografen om te spelen met weerspiegeling, compositie, kleur en perspectief. Het landschap is zo uitgestrekt, dat het gebied heel veel rust uitstraalt. Het voelt voor even alsof je alleen op de wereld bent, samen met je camera. Gegarandeerd dat je hier een dagje kunt experimenteren met je camera! Het is ook zeker de moeite waard om met het gouden of blauwe uurtje hier te fotograferen. Met een beetje geluk, verandert het landschap in een waar kleurenspektakel door de weerspiegelingen op de vlakte.


Jelmerjeuring

Lake Louise & Moraine Lake in Canada

Voor rust, stilte en een prachtig uitzicht zit je bij Lake Louise en Moriane Lake in Canada helemaal goed. Banff National Park wordt gekenmerkt door hoge bergen, sparrenwouden en turquoiseblauwe meren. Een prachtige combinatie voor de landschapsfotografen onder ons! Het heldere, blauwe water komt door het gletsjerwater wat terecht komt in het meer. Het levert in ieder geval een bijzonder beeld op tussen de hoge sneeuwtoppen. Het is een prachtig, uitgestrekt gebied waar je je uren kunt vermaken. Het gebied is te bereiken via verschillende wandelpaden waar eveneens schitterende natuur te vinden is, buiten de meren om. Het is dus zeker de moeite waard om dit gebied te bezoeken wanneer er een reis naar Canada op de planning staat!


EdwinMooijaart

Bagan in Myanmar

Wanneer je op reis bent in Myanmar of dit van plan bent, dan is Bagan onmisbaar om te bezoeken. Bagan is een oude tempelstad en één van de meest bijzondere historische plekken in Zuidoost Azië. Je vindt in de stad duizenden pagodes; van grote tot kleine tempels, verspreidt over enkele kilometers. Wanneer je van plan bent om in Bagan te gaan fotograferen, dan is het zeker een must om dit te doen bij zonsopkomst of zonsondergang. In de gouden uurtjes verandert de stad in een mystieke plek met een schitterende sfeer. De vele pagodes en laaghangende luchtballonen maken dit landschap tot een waar plaatje. Er zit veel dieptewerking in het landschap, door de tempels die kilometers lang verspreid staan. Genoeg mogelijkheid dus om te spelen met compositie en standpunten!


RussellP

Dodevlei in Namibië

In het Namib-Naukluft National Park in Namibië ligt deze witte kleivlakte, omringt door knaloranje zandduinen. Het is de ideale plek voor fotograferen die durven te experimenteren met contrasten in hun foto’s. De oranje duinen in combinatie met de felblauwe lucht en de silhouetten van de dode bomen maken deze plek tot een waar kleur- en contrastspektakel. De bodem van de Dodevlei heeft een prachtige structuur door de droogte, waar je leuk mee kunt spelen in je beelden. De overgebleven skeletten van de bomen zijn al zo’n 900 jaar oud en helemaal zwartgeblakerd door de hitte van de zon, wat weer mooi in contrast staat met de witte bodem. Niet alleen is de vallei de moeite waard om eens te bezoeken, klim ook eens op de duinen rondom de Dodevlei. Sommige duinen in de Dodevlei behoren tot de hoogste van de wereld. Je zult een prachtig uitzicht hebben daarboven, gevuld met knaloranje zandduinen en een mooie dieptewerking door de vele duintoppen.


Simonvan

Seljalandsfoss in IJsland

Uiteraard mag IJsland zeker niet ontbreken in deze lijst. Bijna iedere hoek van IJsland is fotogeniek en je kunt je er dagen vermaken als fotograaf. Voor nu lichten we de Seljalandsfoss uit; één van de grootste waterval op IJsland. Het is een toeristische trekpleister op IJsland, dus het is zeker een aanrader om later op de dag deze waterval te bezoeken. Niet alleen is het licht dan prachtig, maar ook is het dan wat rustiger rondom de waterval. In de zomermaanden is het in IJsland zo goed als heel de nacht licht, waardoor je tot diep in de nacht de waterval kunt fotograferen. De waterval is vooral bijzonder omdat er door de jaren heen een open grot achter is ontstaan, waardoor je achter de waterval langs kunt lopen. Het is dus mogelijk om de waterval van voren, van boven en van achter te fotograferen. Ook is het leuk om te spelen met een lange of juist een korte sluitertijd. Genoeg opties voor een geslaagde foto dus! Houd er wel rekening mee dat er spetters water op je camera kunnen komen als je achter de waterval gaat fotograferen. Zorg dus dat je je camera goed beschermt hier tegen; een paraplu is soms al voldoende.


Suske

Uiteraard is dit maar een zeer kleine greep uit alle mooie bestemmingen die er in de wereld zijn. Ook zijn de meeste niet meteen om de hoek, maar dat maakt het des te meer de moeite waard om eens naartoe te reizen! Welke fotografische bestemming staat er bij jou op nummer één? Deel het in een reactie!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nikon P1000 Preview – Zoom in van 24mm tot 3000mm!

Gulden snede of regel van derden – Welke kun je het beste gebruiken?