in

5 fotolocaties op Vlieland – Zoom.nl

Vlieland is Waddeneiland twee van het ezelsbruggetje TV-TAS. Het is, net zoals de andere Waddeneilanden, een prachtig eiland waar veel te zien en te beleven is. Vooral op het gebied van natuur zit je er goed. In dit artikel geven we je 5 schitterende fotolocaties op Vlieland.

Op Vlieland zijn enorm veel prachtige fotolocaties te vinden en met de 5 die wij hier noemen, ben je dan ook nog lang niet klaar. Hieronder schrijven we alle locaties even voor je uit, waarna we ze in een kaartje voor je hebben opgesteld. Daaronder geven we je nog een aantal tips.

Houd er rekening mee dat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn. Houd afstand van elkaar, draag een mondkapje waar nodig en vermijd drukke locaties.

1. Vliehors

Vliehors is misschien wel het bekendste gebied van Vlieland. Het is een grote zandvlakte van ongeveer 25 vierkante meter. Sommigen noemen het de Sahara van het noorden, net zoals de Loonse en Drunense Duinen de Nederlandse Sahara wordt genoemd. In het midden van de vlakte staat het Drenkelingenhuisje. Vroeger konden drenkelingen daarin schuilen, nu is het een juttersmuseum.

Foto: heinvanhouten – ISO 100 · ƒ/11 · 1/60s · 60mm

2. Vuurboetsduyn

Op de hoogste duin (45 meter hoog) van Vlieland staat misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van het eiland: de Vuurboetsduyn. Deze vuurtoren wordt vanwege zijn felrode kleur ook wel de Rode Kabouter genoemd. De duin waar de toren op staat, heeft een vrijwel gelijke naam, namelijk de Vuurboetsduin en hij geeft een prachtig gezicht in menig landschapsfoto.

Foto: heinvanhouten – ISO 100 · ƒ/9 · 1/60s · 52mm

3. Kroon’s polder

Voor vogelaars is Kroon’s polder een must om naartoe te gaan. Jaarlijks broeden hier enorm veel vogels. Ook groeit er hier een flink aantal aan verschillende planten, dus ook voor macrofotografie is dit een prachtig plekje.

Foto: rovinge

4. De bossen

Je zou er misschien niet direct aan denken als je aan de Waddeneilanden denkt, maar Vlieland heeft ook een paar prachtige bossen. In de jaren 30 begon men met het aanleggen van naaldboombossen, maar toen bleek dat deze teveel water uit de grond trekken, schakelde men over naar loofbossen.

Foto: heinvanhouten – ISO 320 · ƒ/7.1 · 1/100s · 55mm

5. Het strand

Het strand van Vlieland is enorm lang en loopt over het hele noordelijke deel van dat eiland. Op het strand kun je prachtig wandelen, heb je een schitterend uitzicht op zee en kun je de mooiste foto’s maken.

Foto: rits – ISO 200 · ƒ/10 · 1/100s · 10mm

Op de kaart

Om ervoor te zorgen dat je alle locaties weet te vinden, hebben we ze even voor je in kaart gebracht. Klik op de rode cameraatjes om het adres te achterhalen.

Tips voor het fotograferen op Vlieland

Vlieland is een geweldig eiland voor natuurfotografen. Je kunt de natuur er prachtig vastleggen en er is veel te zien en te doen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat, geven we je hieronder nog drie tips voor het fotograferen op de Waddeneilanden.

Neem een telelens mee

Vlieland zit, net als de meeste Waddeneilanden, vol vogels. Als vogelliefhebber kun je hier dan ook je hart ophalen. Als je van plan bent vogels te gaan fotograferen, heb je een paar dingen nodig: een verrekijker, een telelens en een statief of een rijstzak om je camera op te rusten. Hetzelfde geldt trouwens voor zeehonden.

Foto: sjakie-plaatjesmaker – ISO 100 · ƒ/6.3 · 1/400s · 200mm

Ga voor wijds

Vlieland heeft, zoals we al schreven, prachtige landschappen. Als je graag landschapsfoto’s maakt, is Vlieland dan ook zeker iets voor jou. Op het eiland vind je bossen, stranden, heides en waterlanden, een grote variatie dus!

Foto: R-gear – ISO 80 · ƒ/16 · 1/10s · 18mm

Ga op ontdekkingstocht

Houd niet te veel vast aan de locaties die we hierboven voor je hebben opgeschreven, maar ga ook zelf op pad. Dwaal gewoon eens rond en ga op ontdekkingstocht. Vaak kom je op die manier de meest mooie plekjes tegen.

Foto: RonaldM74

Inspiratie nodig?

Ga je binnenkort naar Vlieland en wil je nog even wat inspiratie opdoen? Wij hebben een galerij met een aantal prachtige foto’s van dit eiland gemaakt! Klik op de foto hieronder om naar die galerij te gaan.

Klik op de foto om naar de galerij te gaan!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Het tilt-shift-objectief uitgelegd – Zoom.nl

Op pad in Nederland: de Sallandse Heuvelrug fotograferen