in

5 fotolocaties voor Halloween

Boe! Vandaag is het Halloween. Deze feestdag wordt steeds vaker ook in Nederland gevierd en is dan ook de inspiratiebron van veel griezelfeestjes en foto’s. Er zijn behoorlijk veel leuke locaties in Nederland te vinden waar je toffe Halloween foto’s kunt maken. In het artikel hieronder geven we je er een paar.

Halloween is een feest dat van origine voornamelijk in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gevierd wordt. De afgelopen jaren wordt het echter steeds vaker in Nederland gevierd en kun je hier en daar al behoorlijk wat creatieve decoraties vinden. Een themashoot in het thema Halloween is natuurlijk hartstikke leuk en dan kun je ook zeker wel een gave locatie gebruiken. In het artikel hieronder geven we je daarom een aantal toffe fotolocaties. Benieuwd naar onze andere locatie artikelen? Je kunt ze allemaal hier vinden.

Wil je meer weten over een onderwerp? Klik dan op de rode tekst. Hier hebben we een linkje onder ingevoegd, die je doorverwijst naar een informatief artikel over het onderwerp. 

Meer leren over portretten fotograferen? Volg dan de Zoom Academy cursus Binnen- en buitenportretten.

Een goede fotolocatie voor Halloween

Hieronder hebben we dus een aantal ‘spooky’ fotolocaties voor je opgeschreven, maar dit zijn natuurlijk lang niet alle locaties waar je kunt gaan fotograferen. Ga eens voor jezelf op zoek en kijk waar je terecht kunt. Misschien wil je wel gewoon aan de slag in een studio, dat kan natuurlijk ook heel goed.

Verschillende props zijn altijd leuk om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan rook, of enge voorwerpen, zoals messen, kettingzagen, of nepbloed. Je kunt ook voor speciale fototechnieken gaan, of juist een grappige Halloweenfoto maken, met bijvoorbeeld pompoenen als hoofden. De mogelijkheden zijn eindeloos dus denk er eens goed over na. Maak een plan en een moodboard en probeer zo eens een paar leuke concepten te bedenken.

Halloween

Foto: Rances2001 – ISO 640 · ƒ/4 · 1/160s · 24mm

1. Doel

Normaal gesproken kiezen we eigenlijk alleen locaties in Nederland, maar deze locatie konden we echt niet overslaan. Dit kleine spookdorpje ligt vlakbij de grens met Nederland in België. Het dorpje werd ontruimd wegens de bouw van een nieuwe haven, maar die haven is er nooit gekomen en nu staat het dorpje, dat vlak naast de kerncentrale ligt, al jaren leeg. Het dorp is erg populair onder toeristen en fotografen. Niet zo gek, want je kunt er prachtige graffiti vinden. Doel is natuurlijk niet de enige urbexlocatie waar je gave foto’s kunt maken. Als je een beetje op zoek gaat, kom je er nog veel meer tegen.

Halloween

Foto: m_oudenaarden – ISO 100 · ƒ/8 · 179s · 10mm

2. Het Speulderbos

We hadden hier natuurlijk ieder bos kunnen noemen, dit is dan ook alleen maar even ter illustratie. Een bos is namelijk een geweldige locatie voor een Halloween shoot. Zeker nu de bladeren mooi kleuren en er regelmatig een dichte mist boven de grond hangt. Ga dus op zoek naar een bos bij jou in de buurt en ga hier lekker aan de slag. Het Speulderbos heeft trouwens wel een hoop prachtig gevormde bomen, die erg mooi zijn voor op de foto. Zeker ook een aanrader dus om dit bos te bezoeken.

Halloween

Foto: renevierhuis – ISO 100 · ƒ/11 · 1s · 90mm

3. Landgoed Singraven

Een hoop mensen zijn ervan overtuigd dat het spookt in het landhuis op landgoed Singraven. Jaren geleden zouden hier nonnen gewoond hebben en één van de nonnen schijnt levend ingemetseld te zijn. Zij spookt nu rond op het landgoed. Of er nu wel of geen spook ronddwaalt, het landgoed en het landhuis zelf zijn prachtig en je hebt hier meer dan genoeg plekjes om een spannende shoot in gang te zetten.

Halloween

Foto: renewolf_zoom – ISO 400 · ƒ/8 · 1/80s · 55mm

4. Pompoenboerderij Bos

Als je aan halloween denkt, denk je, onder andere, aan pompoenen. Een pompoenboerderij, zoals pompoenboerderij Bos, is dan natuurlijk een toffe locatie om naartoe te gaan. Vraag van tevoren natuurlijk wel even of je terecht kunt voor een shoot. Ben je op zoek naar andere pompoen winkels en boerderijen? Je kunt hier een lijstje vinden.

Halloween

Foto: AnemoiTales – Foto niet gemaakt op locatie

5. Ruïne Deurne

Eigenlijk heet deze ruïne in Deure helemaal niet zo, het gebouw heet eigenlijk Groot Kasteel, aangezien het ook een kasteel is. Het kasteel is echter wel vervallen, waardoor het ook direct vervallen is en zeg nou zelf, wat is nu een betere locatie voor een Halloween shoot dan een oud, vervallen kasteel.

Halloween

Foto: AlfredBenjamins

De fotolocaties voor Halloween op de kaart

Goed, genoeg ‘enge’ locaties in ons landje dus, maar waar kun je ze eigenlijk vinden? Om je daarbij te helpen hebben we alle locaties van hierboven voor je in kaart gebracht. Zo weet je de locaties binnen no time te vinden.

Tips voor een leuke Halloween shoot

Het vinden van een locatie voor een Halloween shoot is één ding, maar het maken van een gave Halloween foto is een tweede. Dat kan namelijk behoorlijk lastig zijn. Je wilt immers niet dat de foto kinderachtig of cliché overkomt. Om ervoor te zorgen dat je een echt mooie Halloween foto weet te maken, geven we je hieronder een paar tips.

Maak het niet te gek

Als je een gave foto voor Halloween wilt gaan maken, heb je waarschijnlijk een hele hoop ideeën. Het is dan slim om even rustig te gaan zitten en al die ideeën even op een rijtje te zetten. Vaak gaat het namelijk fout met het maken van een foto als je te veel wilt. Begin daarom met een plan en werk dat uit. Werk zo vanuit de basis door naar een uitgebreid plan. Tussendoor kun je dingen toevoegen, maar houd altijd kritisch in gedachten of het echt bij het beeld past en iets toevoegt.

Nog wat leuke ideeën opdoen? Lees dan 3 griezelfoto’s voor Halloween

Halloween

Foto: Laura Dijkslag

Let op het weer

Ga je buiten shooten? Dan is het verstandig om op het weer te letten. Over het algemeen gaan fotografen graag op pad als het mooi weer is en de zon schijnt, maar als je een shoot met Halloweenthema doet, is dat niet het slimste plan. Kies daarom bijvoorbeeld voor een mistige ochtend, een druilerige schemeravond of een middag vol onweer. Dat zorgt gelijk voor een spannende sfeer in je foto.

Halloween

Foto: RobVisser – ISO 200 · ƒ/9 · 1/15s · 18mm

Je team is belangrijk

Halloween draait onder andere om kostuums en make-up. Als fotograaf heb je dus niet alleen een model nodig, maar ook een visagist en/of stylist. Een goed team is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat jullie goed met elkaar kunnen samenwerken en dat je weet wat je aan elkaar hebt. In het artikel 6 tips voor het fotograferen van modellen vertellen we je nog wat meer over deze samenwerking.

Halloween

Foto: sannevanbergenh

Inspiratie nodig?

Ga je op pad voor Halloween, maar wil je nog even wat inspiratie opdoen voordat je aan de slag gaat? In de galerij Halloween zetten we een hoop enge foto’s voor je op een rijtje. Klik op de galerijtitel of op de foto hieronder om naar de galerij te gaan.

Halloween

Klik op de foto om naar de galerij te gaan


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Dit waren de mooiste foto’s van oktober 2021

Black Friday deals 2021 : Tips voor het kopen van een nieuwe objectief