in

5 mooiste winterlocaties in Europa voor fotografen


3 november 2019, 08:34

De dagen worden al een tijdje korter en het is steeds vroeger donker. Bij sommigen begint het gevoel alweer te kriebelen om er even tussenuit te gaan met de camera. In dit artikel geven we je de 5 mooiste winterlocaties die perfect zijn voor een fotografietripje.

De winter is een prachtig seizoen om te fotograferen. Op het Noordelijk halfrond hangt de zon mooi laag, wat prachtig licht oplevert. Heb je nog geen tripje gepland deze winter? Bekijk dan eens onderstaande opties:

Lofoten

Noorwegen is een enorm land, met veel diverse gebieden. Een geliefd gebied onder fotografen zijn de Noorse Lofoten. Deze eilandengroep ligt ruim boven de Poolcirkel en staat bekend om zijn imposante bergen, fjorden en karakteristieke vissersdorpjes. In het gebied verandert het weer snel, en dit kan zorgen voor spectaculaire lichtomstandigheden.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: PeterTulner

Abisko

Het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis, is een spectaculair natuurfenomeen en staat hoog op het lijstje van iedere natuurfotograaf. Echter is het nooit zeker of je dit fenomeen ook gaat zien in de tijd dat je er op reis bent. Toch is er een plek in Europa die bekend staat als plek om een grote kans hierop te hebben: Abisko in Zweden. Deze plaats in het verre noorden van Zweden heeft een nationaal park waar ze de wilde natuur zoveel mogelijk proberen te behouden. Dit betekent ook dat er in het park bijna geen lichtvervuiling is en deze omstandigheden zijn ideaal als je het noorderlicht wilt vastleggen.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: hans1990 · Deze foto is gemaakt in Lapland, het gebied naast Abisko.

Alpen

Natuurlijk kun je naar de Alpen gaan voor wintersport. Maar het gebied is zoveel meer dan dat! In de winter is het berggebied een sprookjesachtig aanzicht met witte bergen en een strakblauwe lucht. Je kunt er wandelen of langlaufen door de witte natuur. Daarnaast zijn de koude temperaturen in het Alpengebied veel aangenamer dan in Nederland, omdat de lucht daar een stuk droger is. Met het zonnetje erbij kun je genieten van de uitgestrekte sneeuwlandschappen, die zich perfect lenen voor spectaculaire foto’s.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: RobVisser

IJsland

Een tripje naar IJsland is in elk seizoen aan de raden. Maar in de winter heb je ook nog eens de kans om het Noorderlicht te zien. Zorg ervoor dat je op een heldere nacht de rustige gebieden in trekt waar weinig lichtvervuiling is, dan heb je de meeste kans om het Noorderlicht te bewonderen. Daarnaast kun je op IJsland genieten van prachtige gebieden met bergen, meren, sneeuw en water.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: sven483

Madeira

Wil je toch liever richting de warmte omdat het in ons eigen land zo koud is? Dan kun je altijd richting het zuiden gaan! Een Europese fotogenieke bestemming waar het in de winter nog redelijk warm blijft, is Madeira. Deze Portugese eilandengroep naast de kust van Marokko heeft imposante gebieden met enorm veel natuur. In de winter zijn er niet heel veen toeristen meer op de eilanden, waardoor je zelf in alle rust kunt genieten van de groene natuur en de bergroutes.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: EllenD

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Olympus Tough TG-6

Beginnen met avondfotografie