in

5 onontdekte plekken op de wereld voor je fotografie bucketlist


2 juli 2019, 15:09

Weet jij al waar jij op vakantie gaat? Of heb je nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Wij hebben een paar must-see bucketlist locaties verzameld die nog relatief onontdekt zijn gebleven!

Silfra-kloof, IJsland

De Silfra-kloof in IJsland is de enige plek op aarde waar je kunt snorkelen en twee verschillende continenten tegelijk kunt aanraken. Op deze plek liggen namelijk de tektonische platen van Noord America en Eurazië bij elkaar. Elk jaar drijven deze twee platen zo’n 2 centimeter van elkaar af. Het water in deze kloof is extreem helder en ook erg koud, maar snorkelen biedt hier een uitzonderlijke beleving. Omdat het water zo helder is komt het licht nog tot een diepte van 70 tot 80 meter. Onderwater kun je hier dus fantastische foto’s maken.


Foto: fundive

Bovenwater biedt de Silfra-kloof ook een adembenemend, typisch IJslands gebied. De rotsen, met de smalle kloof geven mooie reflecties, waardoor de diepte eronder verborgen blijft. Of je nou onder- of bovenwater wilt fotograferen, is dit zeker een locatie die je op je bucketlist moet zetten.


Foto: HJFoto

Ben jij van plan binnenkort naar IJsland te gaan? Lees dan hier ons artikel over de do’s en don’ts van fotograferen in IJsland.

Bekijk deze plek op Google Maps

Flores, Azoren Portugal

Het kleine eiland Flores ligt in de Azoren van Portugal, in het midden van de Atlantische Oceaan ten westen van Portugal en Marokko. De natuur van Flores is ruw en wild, met steile rotsen en vulkaankraters. De naam heeft het eiland gekregen omdat een groot deel van het eiland is bedekt met bloemen. Het eiland heeft een zeer vruchtbare grond, en hierdoor is het eiland dus erg rijk aan groen en aan bloemen. Daarnaast wordt het eiland ook gekenmerkt door de hoeveelheid water. Er is op het eiland een overvloed aan riviertjes, meren, en watervallen te vinden.
Ben je een fotograaf die houdt van rotsen, watervallen en veel natuur? Dan is Flores een bestemming die meteen op je bucketlist moet komen te staan!


Foto: canipel

Bekijk deze plek op Google Maps

Saksisch Zwitserland, Duitsland

Dit gebied helemaal in het Oosten van Duitsland, tegen de grens met Tsjechië, is een nationaal park. Dit park heeft diepe afgronden, beboste dalen en grimmige rotsen. Naast de fantastische rotsformaties, ligt hier ook het hoogstgelegen kasteel van Duitsland, en een imposant natuurwonder: de brug van Bastei. Deze locaties zijn wel de toeristische gedeeltes van het gebied, maar gelukkig is er meer dan 400 kilometer aan gemarkeerde paden, en zijn er meer dan 700 bergtoppen te vinden.
Ben je extra avontuurlijk ingesteld, in het gebied bevinden zich veel klimroutes met verschillende moeilijkheidsgraden.


Foto: jpstairs

Bekijk deze plek op Google Maps

Taman Negara, Maleisië

Dit nationale park in Maleisië is het oudste regenwoud van de wereld. Het hele park is ruim 4000 vierkante kilometer groot. Je kunt er varen over de rivieren om dieren te observeren, of wandelen over de vele wandelroutes. Of loop over de ruim 500 meter lange canopy (loopbrug) op 45 meter hoogte. Het gebied is ongeveer 130 miljoen jaar oud, dus als je van jungle, tropische bossen en dichte regenwouden houdt, dan moet dit je volgende vakantiebestemming worden!


Foto: rdj64

Bekijk deze plek op Google Maps

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Bij Fjorden denken we vaak aan Noorwegen, maar in het zuidwesten van het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland ligt ook een prachtig fjord. Gekenmerkt door de steile rotswanden en een prachtige berg genaamd Mitre Peak (1683 meter hoog), is het een van de vele mooie gebieden in Nieuw Zeeland. In deze regio valt er veel regen, waardoor er naast de twee permanente watervallen, ook meer tijdelijke watervallen ontstaan. De bergen rondom en ten zuidwesten van Milford Sound vormen het Fjordland Nationaal Park van Nieuw Zeeland. Dus ben je een echte fan van de Nieuw Zeelandse ongerepte natuur, waar je echt weken lang kunt hiken en genieten van de natuur, zet deze locatie dan op je bucketlist!


Foto: PNCO

Bekijk deze plek op Google Maps

Wil jij met fantastische reisfoto’s terug komen? Volg dan onze Zoom Academy Cursus Reisfotografie!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De beste methode om licht te meten

De beste camera-instellingen voor sportfotografie