in

Accessoires – De musthaves voor een fotograaf volgens Zoomers!18 november 2017, 08:00

Wat zijn de key items voor een fotograaf om mee op pad te gaan? We vroegen het aan jullie!

Lens en microvezel doekjes

Lensdoekjes komen vaak samen met een lensschoonmaakvloeistof die je kunt gebruiken om de lenzen van je camera schoon te maken. Zorg ervoor dat je de doekjes gebruikt die speciaal zijn voor het schoonmaken van lenzen. Vaak is het handig om voor het gebruik van een doekje de lens nog even schoon te blazen met een blaasbalg. Breng hierna een of twee druppels schoonmaakvloeistof aan op het lensdoekje en maak de lens schoon door zachte ronde bewegingen te maken.

Een microvezel doekje verschilt van een lensdoekje. Deze kan namelijk pluisjes achterlaten op de lens, dus ons advies is om je lens niet met een microvezeldoekje schoon te maken! Deze kun je bijvoorbeeld wel gebruiken voor het schoonmaken van je lenskap!

Jjsnijders

Plastic zak en poncho

Een camera blijft een duur en kwetsbaar gebruiksvoorwerp. Het kan voorkomen dat wanneer je op pad bent om te fotograferen, er een plensbui uit de lucht komt vallen. Een simpele plastic zak is altijd handig om je camera te beschermen tegen de regen. Natuurlijk heb je hier ook speciale camera-regenhoezen voor! Een plastic tas kan ook handig zijn, mocht je op je knieën moeten voor die ene paddenstoel in het bos.

En naast de bescherming van je camera tegen de regen kan het natuurlijk ook geen kwaad om voor jezelf een regenponcho mee te nemen in je cameratas!

GuessoumSteve

Extra accu’s

Zonder batterij of accu komen te zitten op het moment dat je wilt gaan fotograferen is natuurlijk de grootste domper die er bestaat. Heel belangrijk dus is het meenemen van extra accu’s of batterij voor je camera, zodat je dat ene kiekje gewoon kan maken!

Martijnvandernat

Extra geheugen

Nog zo’n teleurstelling; een volle geheugenkaart op hét moment! Verwissel de volle geheugenkaart dus snel voor de reserve die je mee hebt genomen in je tas en door met klikken maar!

Filters

Wanneer je veel gebruik maakt van filters, zijn deze ook uitermate belangrijk om mee te nemen. Filters nemen gelukkig niet veel plek in door hun vorm en grootte!

SFortuin

Lenzen

Lenzen verschillen in hun grootte en gewicht, maar wanneer je echt gewend bent om je lens te verwisselen op verschillende momenten dan is het belangrijk dat je ook deze bij je hebt. Het gewicht moet je maar even voor lief nemen, maar hier zijn zeer geschikte tassen voor beschikbaar.

Wij van Zoom.nl hebben zelf ook een aantal onmisbare accessoires in onze tas zitten! Denk bijvoorbeeld aan een zaklamp, om onderwerpen met een lange sluitertijd extra uit te lichten. Een klein buigbaar statiefje of rijstzak is ook heel handig om op onverwachte plekken toch je camera stabiel te kunnen neerzetten. Vergeet ook niet om een extra powerbank mee te nemen, zodat je je foto’s altijd op je telefoon kan editten en direct kan delen met anderen!

Bekijk dit artikel eens over wat een fotograaf nou wel en niet nodig heeft.

JohannaBakker

Expertuitdaging: Scherpe macrofoto’s van top tot teen

Review: Zenit Helios 40-2 85mm F1,5