in

Black Friday: goed voorbereid shoppen deze vrijdag!26 november 2020, 09:05

Black Friday komt er weer aan! Of eigenlijk is het al begonnen, want Black Friday is tegenwoordig geen dan, maar bij de meeste winkels ruim een week. Een geweldig moment om een nieuwe camera, wat accessoires of nieuwe objectieven aan te schaffen. Vorig jaar konden we ons verheugen op veel foto- en video-gerelateerde aanbiedingen en ook dit jaar verwachten we weer een heleboel mooie producten met grote kortingen. Om de beste deals niet te missen, lees je even de tips in dit artikel. Je wilt toch niet dat je een deal mist deze week?

Dag na Thanksgiving

Black Friday heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Alle Amerikanen hebben vrij op Thanksgiving en veel mensen nemen de vrijdag erop ook vrij. Een uitgelezen dag voor winkels om te stunten met prijzen, dus. Handig is ook dat het elk jaar zo´n 6 weken voor kerst plaatsvindt en veel mensen op deze dag alvast hun kerstaankopen doen. In Amerika zijn veel winkels extra vroeg open, duwen mensen elkaar weg om een nieuwe televisie te bemachtigen en is het steevast de drukste winkel-dag in het jaar. In Nederland zijn we niet zo gek gelukkig, maar bijna elke winkel doet mee aan de Black Friday-hype.

Cyber Monday

Een andere term die je tegenkomt, is Cyber Monday. Dit is de maandag na Black Friday, 30 november dus. Deze dag was voorheen de dag dat internetwinkels gingen stunten met aanbiedingen. Omdat we nu met z´n allen veel meer online shoppen, zijn de grenzen tussen Black Friday en Cyber Monday wel aan het vervagen. Je zou kunnen zeggen dat het hele komende lange weekend een Black Weekend is. Maar ook de dagen ervoor zie je al deals verschijnen. Black Friday is dus tegenwoordig meer een term die een hele week beslaat. Veel winkels gebruiken deze week om te stunten met prijzen.

Foto- en videodeals

Omdat de focus op elektronica ligt, zijn er op het gebied van foto en video ook geweldige deals te scoren in het gehele weekend. Natuurlijk kun je terecht bij de grote webshops zoals MediaMarkt, Bol.com en Coolblue, maar ook foto- en video-speciaalzaken doen mee aan Black Friday en Cyber Monday. Neem bijvoorbeeld een kijkje op CameraNu.nl, KameraExpress en CameraLand. Vorig jaar waren fototoestellen, lenzen en andere accessoires met tientallen procenten korting verkrijgbaar.

Eerlijke kortingen

Niet alle aanbiedingen zijn overigens even goed als de winkel je voor wil stellen. Vaak wordt een kortingspercentage gebaseerd op de huidige prijs ten opzichte van de adviesprijs, maar is het product al maandenlang goedkoper verkrijgbaar dan de adviesprijs. De zoekfunctie van onze collega’s van Kieskeurig zijn je vriend bij het checken van de prijzen. Heb je een mooie korting gevonden? Check het even op Kieskeurig, als je een dikke groene pijl met een hoog percentage ziet, dan betekent dit dat de prijs echt een koopje is vergeleken met voorheen.
Met deze links kom je direct op de Kieskeurig Prijsdalerspagina uit:

overzicht met Spiegelreflexcamera’s gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Systeemcamera’s gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Compactcamera’s gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Objectieven gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Extender gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Cameratassen gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Statieven gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Flitsers gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Triggersets gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Studio-apparatuur gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Geheugenkaarten gesorteerd op prijsdaling
overzicht met All-in-one_printers gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Inkjetprinters gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Monitoren gesorteerd op prijsdaling
overzicht met Drones gesorteerd op prijsdaling

Of kijk in het overzicht van Beste Black Friday Camera Deals samengesteld door de redactie van Zoom.nl.

Kieskeurig

Je kunt de website van Kieskeurig ook prima gebruiken om allerlei deals te vinden. Ga bovenin even naar de categorie Foto en Video en bekijk welke producten bij verschillende webshops het goedkoopst zijn. Wil je geen enkele deal missen? Schrijf je dan even in voor de nieuwsbrief van Kieskeurig.

Sla snel toe

Wees er wel snel bij als je een te gekke deal ziet. Zeker als je bij een kleinere winkel een fantastische aanbieding ziet, kun je er vanuit gaan dat de winkel geen honderden exemplaren op voorraad heeft. Maak eens een lijstje wat voor accessoires of lenzen je nog wilt kopen en bedenk van tevoren hoeveel geld je er maximaal aan uit wilt geven. Zie je een mooie aanbieding voorbijkomen, sla dan snel toe om niet achter het net te vissen.

Wees als eerste op de hoogte

Sommige winkels beginnen deze week al met wat opwarm-deals. Veel kleine winkels nemen ook deel aan Black Friday, zeker op het gebied van foto en video. Kijk eens bij welke winkels je de laatste twee jaar aankopen hebt gedaan voor statieven, objectieven en lampen. Misschien vind je op de website wel informatie over de aanbiedingen van de komende week of kun je je inschrijven voor een nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van een mooie korting.

Andere acties

Niet alleen directe kortingen vind je deze week in de verschillende winkels, ook cashback-acties en bundel-aanbiedingen kun je vanaf vrijdag terugzien. Een gratis objectief bij aankoop van een nieuwe spiegelreflexcamera? Een camera-upgrade als je dit weekend een drone aanschaft? Een gratis softwareprogramma bij aanschaf van een nieuwe camera? We weten nog niet precies welke acties er deze week gaan plaatsvinden, maar hou je oren en ogen goed open!

12 tips voor bruidsfotografie

Zo zorg je ervoor dat ogen altijd scherp zijn bij een portret