in

Cameragadget: Cam-Fi remote controller14 december 2015, 15:00

Steeds vaker beschikken camera’s over wifi inclusief app voor smartphone en tablet om je camera op afstand te bedienen en direct je foto’s te delen. Maar wat als je camera geen wifi heeft?

Daar komt Cam-Fi om de hoek kijken, als je tenminste over een relatief recente Canon of Nikon spiegelreflexcamera beschikt. Dit slimme apparaatje maakt het mogelijk om je tablet of smartphone te gebruiken als liveview-scherm in plaats van het lcd-scherm achter op je camera. Zo hoef je je in een studio niet altijd achter je camera te verschuilen. Handig ook in de natuurfotografie waar je de dieren niet verjaagt omdat jij een stuk verderop zit. De meegeleverde handleiding heeft weinig om het lijf. Deze is beknopt, zowel in het Chinees als Engels.

Maar gelukkig zijn er weinig woorden nodig, de Cam-Fi spreekt zo goed als voor zich. Je dient eerst de app te installeren op een smartphone, tablet of computer. Deze is beschikbaar voor Mac, OSX, iPhone en iPad, Android, Android TV en Windows. Als je de Cam-Fi ondertussen via de computer of telefoonlader opgeladen hebt, monteer je hem in de flitsschoen van je camera. Sluit deze dan met een usb-snoer aan op je camera en zet het zwarte doosje aan. Nog even de gewenste programmastand (P, A(Av), S(Tv) of M) instellen en er is een nieuwe wifi-verbinding ontstaan. Deze verbinding kies je op het apparaat dat je wilt gebruiken. Wanneer je nu de app start, kun je direct verbinden met je camera. Het is ook mogelijk om te verbinden via een netwerkkabel voor een nog snellere en stabielere verbinding. Het bereik van de wifi is ongeveer 50 meter, maar het beeld was bij onze test niet altijd vloeiend.

Eenvoudig

De app is eenvoudig en je snapt ‘m meteen. Alle gemaakte foto’s kun je direct op je scherm bekijken, downloaden en delen. Geen uitgebreide mogelijkheden, maar de nodige basisfunctionaliteiten: raw/ jpg, witbalans, scherpstellen, grid, lichtmeetmethode en natuurlijk iso, diafragma en sluitertijd. Ook zit er een timerfunctie ingebouwd waarmee je een serie foto’s maakt die je bijvoorbeeld later tot een timelapse samenvoegt. Je stelt intervaltijd en aantal foto’s in en starten maar. Een simpele, maar doeltreffende gadget met een zeer praktische app. Het enige nadeel van de Cam-Fi is dat je continu live view gebruikt en de camera-accu dus snel leegloopt.

Compatibiliteit

Check voor aankoop wel even of jouw camera ook in de lijst van ondersteunde camera’s voorkomt: Canon: 1Dx, 5D II/III, 5Ds, 6D, 7D (II), 50D, 60D, 70D, 100D, 500D, 550D, 600D, 650D, 700D, 1100D, 1200D. Nikon: D3(s), D4, D90, D300, D300s, D600, D610, D700, D800, D810, D3200, D5000, D5100, D5200, D5500, D7000, D7100.

prijs
vanaf € 139,-
website
www.saake-shop.nl
www.cam-fi.com
www.digitrading.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gebruikersreview: Pentax K-3 II

Review: Sony A7S II