in

Cameragadget: COOPH Photo Glove ultimate – fotohandschoenen29 maart 2016, 11:49

Veel fotografen weten het wel, fotograferen in de kou is mooi, maar zodra je handen koud worden, is de lol er snel af. Wij gaan aan de slag met deze speciale fotohandschoenen.

Een paar handschoenen of wanten biedt uitkomst bij koud weer. Maar zodra je een foto wilt maken zul je ze toch uit moeten doen. Het Oostenrijkse fotografiemerk COOPH heeft speciaal voor fotografen een productlijn aan camerakleding ontwikkeld. Zo kun je een fotojas, truien, mutsen, handschoenen en wanten kopen. Elk van die producten biedt iets extra’s om je als fotograaf een handje te helpen. Zo zitten er in de jas allerlei extra grote vakken om lenzen op te bergen en een grote rits om je camera gemakkelijk onder je jas te stoppen. De muts dient tegelijkertijd als opbergzakje, om een lens tijdelijk in op te bergen. En hoe je dan een prachtig winterlandschap fotografeert, vind je hier.

Voor de handen zijn er twee opties beschikbaar: de Photo Glove original en de Photo Glove ultimate. De originals zijn leren handschoenen waarvan de wijsvinger en duim van een speciaal materiaal zijn gemaakt, zodat je een touchscreen kunt bedienen. Met gewone leren handschoenen werkt dit niet. Ook zit er een siliconenprint aan de binnenkant voor betere grip.

Photo Glove original (beeld: COOPH)

Photo Glove

De Photo Glove ultimate gaat een stapje verder. Deze schapenleren wanten zijn ontworpen voor extreme kou, met een vulling van PrimaLoft, een synthetisch microfiber isolatiemateriaal. En dat merk je. Als je de wanten aandoet, voel je ze direct warm worden. Als je gaat fotograferen, speel je met de rits de vingers vrij en flap je het duimdeel naar achteren. Met een magneetje plak je de losse flappen vast, zodat ze niet in de weg zitten. Omdat er in de want ook nog een dunne handschoen zit, blijven je handen bedekt, terwijl je nog wel je camera kunt bedienen. Op de dunne handschoen zit eveneens een siliconenprint voor betere grip en uiteraard kun je hiermee gewoon een touchscreen bedienen. Het enige minpuntje, naast de prijs, is de stugge rits. Maar dat houdt ‘m wel zo goed als waterdicht. Dat neemt niet weg dat deze fotografiehandschoenen erg praktisch en warm zijn.

Photo Glove ultimate (beeld: COOPH)

Meer info
Prijs
Photo Glove original € 139,-
Photo Glove ultimate € 199,-
Website store.cooph.com

Meer leerzame fotografie-artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op de Zoom.nl Nieuwsbrief.
Je ontvangt dan iedere week een nieuwsbrief vol met leerzame cursussen, tips en inspiratie gratis in je mailbox.
Ga snel naar:
www.zoom.nl/nieuwsbrief

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Olympus PEN-F

De derde in de rij: Sony Cyber-shot DSC-RX10 III