in

Canon firmware updates

Canon Europe heeft nieuwe firmware updates aangekondigd waarmee je de functionaliteit van de EOS R5 en R6 kunt opwaarderen naar het niveau van een EOS R3. Ook de EOS-1D X Mark III krijgt een update.

Voor de EOS R5 en R6 komt firmware v1.50 beschikbaar en voor de EOS-1D X Mark III firmware v1.60. “De functionaliteit en de precisie van deze modellen wordt met de update op hetzelfde niveau gebracht als die van de nieuwe R3.”

Detectie en AF-tracking

De update zorgt bij de EOS R5 en R6 voor een verbeterde herkenning van onderwerpen. Je kunt nu ‘voertuigen’ als hoofdonderwerp selecteren om raceauto’s en motoren makkelijker te volgen. De update optimaliseert daarnaast de algemene AF-tracking van mensen, met verbeterde oog- en gezichtsdetectie, en voegt daar lichaamsdetectie aan toe. De EOS-1D X Mark III kan bij voor wintersporten beter hoofden detecteren als iemand een skibril en helm draagt.

Vereenvoudigde bediening 

Voor alle genoemde modellen zorgt de firmware ervoor dat je niet per ongeluk bestanden kunnen overzetten door op de multi-controller te drukken wanneer “Transfer with SET” is ingesteld voor FTP-overdracht. In het verleden had de EOS-1D X Mark III aparte knoppen voor spraakmemo en beeldbeoordeling, maar vanaf nu kun je dat met één knop doen. Voor de EOS R5 en R6 is er bovendien de mogelijkheid om in Live View een aangepaste witbalans in te stellen. 

Verbeterde objectiefondersteuning

Last but not least maakt de update de EOS R5 compatibel met Canon’s EOS VR System en de RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye. Daarnaast is nu full-time manual ondersteuning voor de RF 70-200mm F4L IS USM mogelijk als de AF aan staat.

Beschikbaarheid

De firmware-updates voor de EOS R5, EOS R6 en EOS-1D X Mark III zijn vanaf 2 december 2021 te downloaden via de supportpagina van Canon.

www.canon.nl/support


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

De beste Black Friday cameradeals 2021 + tips om een miskoop te voorkomen

Dynamische foto’s: meebewegen met je onderwerp