in

Canon presenteert de EOS 800D en EOS 77D


16 februari 2017, 10:56

Canon breidt haar EOS spiegelreflex-serie uit met de EOS 800D en de EOS 77D. Beide camera’s vormen verschillende variaties op een ouder thema, namelijk dat van het succesnummer EOS 80D.

Voor wie door de EOS-bomen het bos zo langzamerhand niet meer ziet een korte uitleg: De Canon EOS 77D is eigenlijk een soort Canon EOS 80D “light”, met veel dezelfde technologie maar dan met een aantrekkelijker prijskaartje. De EOS 800D is juist een opgewaardeerd instapmodel, met eveneens veel 80D-features. Daarmee is de geavanceerde technologie van deze high-end EOS nu ook beschikbaar voor hobbyfotografen met een kleiner budget.


Canon EOS 800D

Dual Pixel en Digic 7

De 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor met dual-pixel technologie bijvoorbeeld, is in beide camera’s overgenomen van de grote broer. Maar de nieuwelingen hebben daar dan wel de allernieuwste DIGIC 7-processor aan gekoppeld. Ze hebben allebei Live View en een razendsnelle AF met 45-cross type sensoren die ook blijft werken met zes beelden per seconde opnamesnelheid. Als je bij weinig licht aan de gang wilt, kun je gebruiken maken van ISO 25.600 (uit te breiden tot 51.200). Beide camera’s beschikken bovendien over 7.560-pixel RGB+IR-meting om nauwkeurige lichtmeting tot in de details te garanderen. Full HD 60p filmen en HDR Movie Shooting zijn eveneens standaard aanwezig, inclusief een ingebouwde 5-assige digitale Image Stabilizer om tijdens filmen vanuit de hand ongewenste camerabewegingen te corrigeren.


Canon EOS 77D

Verschil tussen EOS 77D en de 800D

De belangrijkste verschillen tussen de EOS 77D en de 800D zitten hem in de bediening. Met twee programmawieltjes kun je instellingen zoals diafragma en sluitertijd aanpassen en het bovenste lcd-scherm van de 77D. Handbediening door doorgewinterde hobbyfotografen is daarmee dus een peulenschil. De EOS 800D is meer gericht op volautomatiek, waardoor je deze camera het best kunt aanschaffen als je nog wat onervaren bent. Het draai- en kantelbare touchscreen is daarbij een handig hulpmiddel.
Nog meer? Jazeker, want om je fotoplezier compleet te maken presenteert Canon direct ook een nieuwe EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS ST én een nieuwe BR-E1 afstandsbediening. Die koppelt aan de camera via Bluetooth, iets wat uiteraard ook in beide nieuwe EOS-modellen is ingebouwd, net als NFC.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS 77D kost € 919,99 en de EOS 800D heeft een prijskaartje van € 869,99. Beide camera’s worden vanaf april dit jaar geleverd inclusief 18-55mm IS STM.
www.canon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Top 15 fotolocaties op de wereld die je gefotografeerd moet hebben

Hands-on preview: Canon EOS 77D, 800D en M6