in

Canon Speedlite 600EX II-RT: Efficiënt flitsen


13 mei 2016, 15:44

Aan de bovenkant van haar flitserserie heeft Canon een nieuw vlaggenschip geïntroduceerd: de Speedlite 600EX II-RT. Een flitser die primair bedoeld is als completering van een professionele uitrusting.

“De perfecte partner voor de Canon EOS-1D X Mark II,” noemt Canon de Speedlite 600EX II-RT, en daarmee is exact de doelgroep aangegeven. Mensen die flitsen als serieus onderdeel van hun werk nodig hebben of bewust creatief flitslicht gebruiken in hun fotografie. Uiteraard doet hij het ook voor een rechttoe-rechtaan familieportretje met een willekeurige andere EOS, maar de verhouding is dan natuurlijk wel een beetje zoek als je daarvoor ruim 700 euro gaat uitgeven.

Toegenomen efficiency

De belangrijkste eigenschap van de 600EX II ten opzichte van zijn voorganger is de efficiency: een 50% toegenomen aantal flitsen bij continu-opnamen en een verdubbeling van de flitshoeveelheid bij gebruik met de nieuwe CP-E4N powerpack. Verbeterde technologie voor warmtemeting voorkomt daarbij oververhitting. Nieuw zijn verder de meegeleverde SBA-E3-adapter en een set opsteek-kleurenfilters om het flitslicht perfect af te kunnen stemmen op het omgevingslicht.

Radiografische bediening

Richtgetal 60 bij ISO 100, een zoombereik van 20-200mm en een 14mm groothoekadapter maken de 600EX II-RT breed inzetbaar. Voor creatieve belichtingen is de 600EX II-RT weer uitgerust met een radiografische slave-functie. Je kunt tot een afstand van 30 meter maar liefst 15 Speedlites tegelijk off-camera bedienen. Ideaal voor studiosituaties op locatie of bijvoorbeeld interieurfotografie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Canon Speedlite 600EX II-RT is vanaf juni leverbaar en kost dan van € 719,99.

www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nissin i60A: Simpel draadloos

Review: Sony Alpha 68