in ,

De 5 mooiste natuurgebieden in Nederland om te bezoeken!

In 2016 zijn de volgende vier natuurgebieden in Nederland verkozen tot de mooiste natuurgebieden van Nederland, dus tot op de dag van vandaag zijn deze zeker een bezoekje waard. Wij voegen er nog een vijfde aan toe! Waar ga jij heen?

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Het Waddengebied van Nederland

Wist je dat het Waddengebied 14 procent van het oppervlak van Nederland omvat? Als je op een kaart ziet hoe klein de eilanden zijn, zou je dat niet denken! Je vindt er meer dan 15.000 zeehonden en ruim 6 miljoen vogels om te bewonderen en te fotograferen. De Wadden zijn door UNESCO al eerder uitgeroepen tot Natuurlijk Werelderfgoed, dus het kan niet zo zijn dat je er nog nooit bent geweest.

Pmpamsterdam

De Hollandse Duinen

Onze duinen worden samen het Nationaal Park Hollandse Duinen genoemd en dit is een gebied van 43 kilometer lang, langs onze kust. Het gebied loopt van de Hoek van Holland tot Langevelderslag. Er zijn talloze wandelingen te lopen en je kunt er veel wild spotten zoals de oer-os, vossen, eekhoorntjes of Konikpaarden! Los van dat het er heerlijk uitwaaien is, kun je er ook prachtig fotograferen.

Exhi

De Veluwe

We kennen allemaal het park de Hoge Veluwe. De Veluwe is in zijn totaal zo’n 1000 vierkante kilometer groot, door heel Gelderland heen. Het gebied bestaat voornamelijk uit bossen en heide. Er is een beeldentuin te vinden in het Kröller-Müller Museum en je vindt hier ook een bizar grote verzameling van schilderen van Vincent van Gogh. Los daarvan is het gebied bewonderenswaardig om te bezoeken en doorheen te wandelen. Uiteraard ook om te fotograferen! Voor de dierenliefhebbers vind je er de Nederlandse Big Five, zoals edelherten en wilde zwijnen.

JustinSinner

De Biesbosch/Haringvliet

Dit natuurgebied bevindt zich aan de monding van de Rijn en de Maas, in een van de grootste delta’s van Europa. Je vindt er kastelen, molens, bevers en zeearenden. Het gebied is ruig en oer-Hollands. In deze delta ontmoet het rivierwater de zee, dus je vindt er allerlei verschillende dieren. Het is een beroemde plek voor trekvogels om zich tijdelijk te vestigen.

Dirna

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Dit natuurgebied in Breda bestaat voornamelijk uit zand en heeft dus niet een typisch Nederlands uiterlijk. De zandvlakte van wel 270 hectare zorgt ervoor dat je je waant in een ander land. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Je vindt er veel diersoorten die houden van zand of die zich hebben aangepast. Soorten zoals de levendbarende hagedis en zandbijen.

Aad1984

Dierenfotografie voor beginners

Vijf redenen om vanaf nu in de M-stand te fotograferen