in

De Fujifilm X-H1: voor fotografen én filmers


29 mei 2018, 13:34

De X-serie camera’s van Fujifilm zijn populair. Met de introductie van de nieuwe X-H1 zal de aandacht voor deze stijlvolle en vernieuwende spiegelloze camera’s alleen maar verder stijgen, dankzij diverse innovatieve functies en technieken. De X-H1 is gericht op zowel fotografen als filmers.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

De X-H1 is zonder twijfel een echte Fujifilm X-camera. Tegelijkertijd voegt het nieuwe model toch weer een hoop nieuwe zaken toe aan dat X-DNA. De X-H1 is de eerste camera in de X-H-reeks. Die reeks is bedoeld voor fotografen én filmers. Er is een groeiende vraag naar camera’s die naast mooie foto’s ook goede filmbeelden af kunnen leveren. Fujifilm laat met deze veelzijdige X-H1 zien dat ze daar een passend antwoord op hebben gevonden.

Het hart van de Fujifilm X-H1 wordt gevormd door een aps-c X-Trans cmos III-sensor met 24,3 megapixel en de fijne X-Processor Pro. Deze combinatie staat garant voor de bekende Fujifilm-beeldverwerking waarbij details, materialen en kleuren op een ongeëvenaarde manier in beeld worden gebracht. Kortom: de Fujifilm X-H1 produceert beelden met het onmiskenbare Fujifilm X-DNA.

Uiterlijk en ergonomie

De Fujifilm X-H1 is ontworpen voor een professionele en veeleisende omgeving; de robuuste vormen, de zwarte kleur en duurzame materialen passen daar naadloos in. De body is extra verstevigd en klaar voor het zware werk. De X-H1 kan zonder problemen gebruikt worden bij temperaturen tot -10 °C en is regen- en stofbestendig. Betrouwbaar kortom in veeleisende omstandigheden.

Door de grote en comfortabele greep voorop ligt de X-H1 goed en comfortabel in de hand. Via het extra 1,28 inch lcd-scherm ben je altijd op de hoogte van alle belangrijke informatie. Het lcd-touchscreen achterop heeft een resolutie van 1 miljoen pixels en is in drie richtingen te verstellen voor een optimale opnamehoek.

De toevoeging van een AF-ON knop aan de achterkant van de camera maakt het mogelijk om duim en wijsvinger onafhankelijk van elkaar te gebruiken voor scherpstellen en afdrukken. Aan de achterkant vind je ook een joystick, voor snel en intuïtief scherpstellen.

De elektronische zoeker van de Fujifilm X-H1 is verder verbeterd. Nieuw is de Flikker-reductiefunctie. Daarmee kun je ook goed uit de voeten op locaties met uitdagende binnenverlichting, zoals sporthallen. De camera is de stilste uit de X-serie tot nu toe en daarom ideaal voor in het theater, de concertzaal of bij sportwedstrijden waar opperste concentratie en stilte nodig is.

IBIS

De Fujifilm X-H1 is de eerste camera uit de X-serie met ingebouwde beeldstabilisatie, beter bekend als IBIS (in body image stabilisation). De foto- en videobeelden worden gestabiliseerd door middel van drie axiale versnellingsmeters, drie axiale gyrosensoren en een dual-processor. Deze 5-assige stabilisatie levert je 5,5 stops winst op. Voor filmers levert dit een groot en merkbaar voordeel op, want de videobeelden die je met de X-H1 maakt zijn mooi soepel en vloeiend en maken daardoor een zeer professionele indruk.
Ook de fotograaf heeft profijt van deze ingebouwde beeldstabilisatie, want foto’s gemaakt bij uitdagende lichtomstandigheden worden zo ook scherp en bruikbaar.

Video

De serieuze filmer kan zijn hart ophalen aan de Fujifilm X-H1. Het fijne en accurate autofocussysteem zorgt voor uitmuntende scherpte en vloeiende scherpteovergangen. De ingebouwde beeldstabilisatie staat garant voor stabiele en rustige beelden. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de serieuze filmer uitstekend uit de voeten kan met de Fujifilm X-H1.

Om te beginnen filmt de camera met 200 Mbps, in resoluties tot maximaal DCI 4K (4096×2160). Fujifilm heeft nog een nieuwe ETERNA-filmsimulatie toegevoegd die in combinatie met het speciale F-log-profiel garant staat voor een professionele videoproductie. Beelden gemaakt met dit F-log-profiel kun je direct wegschrijven naar een sd-kaart. Tot slot is er de mogelijkheid om prachtige slow-motion beelden in Full HD te maken met de 120p-functie.

Unieke combinatie

De nieuwste aanwinst van de Fujifilm X-serie is zowel interessant voor fotografen als voor filmers. De sensor en de processor staan garant voor fraaie beelden met het Fujifilm X-DNA en de uitgebreide videomogelijkheden zorgen ervoor dat deze X-H1 de serieuze filmer aanspreekt. Dat is een unieke combinatie, waardoor de nieuwe Fujifilm X-H1 zich in elke uitdagende en veeleisende professionele omgeving thuis voelt.

De Fujifilm X-H1 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1899,-.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Basiscursus vogelfotografie

Fujifilm X-T100 – Een X-T voor instappers