in

De leukste decemberevenementen om te fotograferen!11 december 2018, 11:58

De decembermaand staat in teken van gezelligheid, warme drankjes en veel lichtjes. Een saamhorige tijd met vrienden en familie om vast te leggen. We geven je de ultieme decemberevenementen van deze maand om naartoe te gaan en te fotograferen!

Amsterdam Light Festival

In Amsterdam vindt dit jaar de zevende editie van het Light Festival plaats. Kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen je mee langs 30 lichtkunstwerken die speciaal voor dit evenement zijn gemaakt. De tentoonstelling duurt 53 dagen en staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’. De tentoonstelling is zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen in Amsterdam. Je kunt dit zelf doen of je aanmelden bij een tour via de website van het festival.

Piebe

Rijn Verlicht

Het collectief Fields of Wonder organiseert dit jaar de Winter Editie van het vanRijn Festival. Het thema van deze editie is ‘Rijn Verlicht‘. Zowel de Oude als de Nieuwe Rijn zullen van 16 december tot en met 6 januari 2019 verlicht worden door kunstzinnige lichtbakens die in het teken staan van culturele en sociale verbinding. Je kunt de route op eigen gelegenheid bekijken of je opgeven voor een WinterWandelTocht op 16 december of 6 januari. Op de website kun je meer lezen over deze voorstelling en je opgeven voor een WinterWandelTocht.

De lichtkunstwerken zijn natuurlijk het mooiste in de avond wanneer het donker is. Vind je het nou nog lastig om te fotograferen met weinig licht? Lees dan onze zes handige tips!

Drijvende Kerstmarkt in Leiden

Er zijn talloze kerstmarkten te bezoeken in zowel Nederland als Duitsland, maar de Kerstmarkt in Leiden is wel een bijzondere. 12 dagen lang drijft er een Kerstmarkt op het water van de Nieuwe Rijn in Leiden. Je kunt winkelen, een hapje en een drankje nuttigen en genieten van liveoptredens. Ook is er zelfs een drijvende ijsbaan waarop je kunt schaatsen.
De drijvende Kerstmarkt is in Leiden te bezoeken van 15 tot en met 27 december!

Carlamatthee

Magisch Maastricht

Maastricht staat in december in het teken van kerst. Van 1 december tot en met 1 januari kun je genieten van Magisch Maastricht. Er is een grote kerstmarkt op het Vrijthof, veel te doen op alle pleinen en de stad is prachtig verlicht. Hiernaast is er ook nog eens het Magisch Cultuur Festival van 16 tot en met 30 december. Er zijn talloze optredens te bezoeken van theater-, dans- en muziekgezelschappen op verschillende plaatsen in de stad.

Amsterdam ICE

Ieder jaar wordt het Museumplein in Amsterdam omgebouwd tot een winterwonderland met schaatsbaan en een kerstmarkt. Je kunt er schaatsen huren, warme chocolade drinken, er worden festiviteiten georganiseerd en vermaak.
ICE Amsterdam is ieder jaar weer een toeristische trekpleister met op de achtergrond het prachtige Rijksmuseum. Vooral de schaatsbaan midden op het plein is populair en je kunt er prachtige foto’s maken met genietende mensen op het ijs of langs de baan met een warme kop chocolademelk.

Arnoud78

Warm Winterlicht 2018!

Van zondag 23 tot en met zaterdag 29 december 2018 kun je iedere dag van 17:00 tot 21:00 dé lichtroute van de Achterhoek bezoeken. Met veel nieuwe technieken en
fantasierijke kunstobjecten met licht is het terrein van Markant Outdoor omgetoverd tot een lichtfestival! De route is in totaal 1,5 kilometer en je kunt er terrassen en winterse lekkernijen nuttigen. Online kun je tickets halen voor Warm Winterlicht 2018.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Wat je moet weten als je de stap van hobbyist naar professioneel fotograaf wilt maken

Expertuitdaging: spelen met bewegend licht