in

De leukste fotoprojecten om thuis uit te voeren!

Redactie

We hebben jullie gevraagd naar fotoprojecten die je zelf thuis kunt doen. Dit zijn de leukste projecten van Zoomers!

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Macrofotografie in huis

Oefenen met macrofotografie kan heel makkelijk in huis. Er zijn veel voorwerpen die je kunt fotograferen in huis, of je haalt vanuit buiten iets wat je graag wilt fotograferen en je gaat binnen aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld insecten naar binnen halen en die in een bak leggen. Maak het ze comfortabel, zodat ze ook blijven zitten. Je kunt in huis de omgeving en achtergrond van de macrofoto’s gemakkelijk zelf aanpassen! Werk bijvoorbeeld met bepaalde lichtjes die voor een prachtige bokeh zorgen.

Ben je helemaal nieuw met macrofotografie en wil je toch binnen eens gaan beginnen en oefenen? We geven je een aantal tips om aan de slag te gaan!

Droomsprookje
Backdraft112
Sharondevaalfotografie
Marjorie-photo

Huisdier fotograferen

Met deze tips voor huisdierfotografie leg jij jouw harige vriend vast! Ook met regenachtige dagen kun je in huis losgaan met je model. Zorg wel voor voldoende daglicht, dus fotografeer het liefst dichtbij een raam.

Inspiratie nodig om je huisdier te fotograferen? Hier staan nog meer mooie huisdieren door Zoomers gefotografeerd!

Beldini
Sigi2017
Marloeshi
Ambervank

Food fotografie

Hoe leuk is het om het bakken en maken van heerlijk eten (en dat uiteraard vervolgens op te eten) te combineren met foodfotografie in huis! Je kunt hier een heel project van maken, want bij foodfotografie komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan de styling van het eten. Op wat voor tafel zet je het eten, welk bord? Hoe werk je met licht dat op het eten valt? En welke achtergrond gebruik je? Denk hier goed over na en laat de styling passen bij het gerecht of het seizoen bijvoorbeeld. We hebben op Zoom.nl een aantal tips voor je om met foodfotografie aan de slag te gaan en hieronder hebben we wat inspiratie voor je neergezet!

Fama01
Luttie
Dimitri63

Bevroren bloemen fotograferen

Een bijzonder project dat voorbijkwam op Facebook, was het fotograferen van een bevroren bloem. Hierbij pluk je de bloemen die je graag zou willen fotograferen, leg ze voorzichtig in het water met veel ruimte in de vriezer. Na een aantal uur kan je ze fotograferen. Zorg er voor dat je de bloem ergens oplegt, wat nat mag worden en zorg voor een mooie ondergrond zoals bijvoorbeeld een prachtig gekleurde schaal.

De voorbeeldfoto van Tineke die werd ingestuurd via Facebook laat zien dat de bloem helemaal ingevroren is in een blok ijs. Hier kun je uiteraard ook voor kiezen, want dit levert aparte verwrongen foto’s van de bloem op! Wees creatief en ga aan de slag!

Geen idee wat voor bloem je wilt fotograferen? Dit zijn de meest fotogenieke bloemen!

Tineke van Persie-Klein

Nabewerking van al bestaande foto’s

Heb je veel foto’s gemaakt met het mooie weer en daar nog niets mee gedaan? Dan is slecht weer uitermate geschikt om eens achter dat scherm te gaan zitten en je beelden te bewerken. Werk je met een preset in Lightroom en is je bewerking eigenlijk zo af? Daag jezelf dan eens uit om datzelfde beeld heel anders te bewerken. Zoek bijvoorbeeld een tutorial op waarin een soort bewerking uit wordt gelegd die voor jou nog onbekend is. Let wel op, blijf altijd bij je eigen stijl! Het is alleen nooit verkeerd om je horizon te verbreden en te oefenen op andere manieren!

Ben je niet heel bekend met het bewerken van je foto’s? Op Zoom.nl staan basistips om toch je foto’s dat extraatje te geven!

Pienboelen
Bobcrooymans
Gooiseroos
Liekeanna

Nog een leuke tip om thuis te doen, is het bouwen van een studio! Zo kun je toch met je eigen model aan de slag, ook binnenshuis!

Nog meer ideeën nodig om binnen aan de slag te gaan? Deze lees je hier!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Adobe Creative Cloud update juni 2020: Volop verbeterde functies

5 gratis online alternatieven voor Photoshop