in

De mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Eindhoven

Redactie

Eindhoven wordt ook wel de Lichtstad genoemd. De wortels van elektronicaconcern Philips zijn er gevestigd en het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW benadrukt die identiteit. Maar Eindhoven staat ook bekend om zijn design. We zetten een aantal fotogenieke plekken in Eindhoven, die Zoomers vastlegden, op een rij.

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Strijp-S en BLOK 61

Strijp-S is wellicht het levendigste deel van het centrum van Eindhoven. De hippe wijk heeft een industrieel design. Voorheen was het een bedrijventerrein van Philips. BLOK 61 is de middelste van de drie industriële gebouwen. Hier kun je mooie foto’s maken van de architectuur.

michael146

Blob en Lichttoren

De Blob en de Lichttoren zijn gevestigd aan het 18 Septemberplein. Het woord Blob is de afkorting van Binary Large Object, vanwege zijn vorm. Maar het kan ook verwijzen naar de speelfilm The Blob, waarin een gigantische amoebe-achtige ruimtewezen de hoofdrol speelt. Aan de Lichttoren zijn de fabrieken van Philips Lighting gebouwd. De Lichttoren werd vanaf 1911 als fabriek gebruikt en later vestigde het hoofdkantoor van de lichtdivisie van Philips zich in het gebouw. Tegenwoordig is het verbouwd naar een woon-, werk- en ontspanningscomplex. Beide gebouwen zijn karakteriserend voor de stad.

hat53
wilcrooymans

Centraal Station, fietsenstalling en tunnel

In de fietstunnel onder het Centraal Station en de tunnel naar de fietsenstalling kun je spelen met het licht voor een creatieve foto van de plek.

pdreuning
BMG
JLugentenberg
CHRIZ

Evoluon

Het Evoluon lijkt op een vliegende schotel en staat symbool voor technologie en vooruitgang. Het gebouw is ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. Het Evoluon werd in 1966 ter ere van het 75-jarig bestaan van Philips aan de stad geschonken en diende tot 1989 als educatief technologiemuseum. Er worden nu allerlei evenementen gehouden en het gebouw is in 2018 als Rijksmonument aangewezen. Je kunt er wederom mooie architectuurfoto’s maken.

tommydijkwel

De Berenkuil

Bij de Berenkuil kunnen street artists legaal hun kunstwerken van graffiti op de muren spuiten. Tijdens het jaarlijkse ‘Step in the Arena’ vullen nationale en internationale kunstenaren de Berenkuil met nieuwe kunst aan.

joheuvel

Genneper parken in Eindhoven

In het zuiden van Eindhoven liggen de Genneper Parken. Het ligt dicht bij de centrum van de stad, waardoor je gemakkelijk even de drukte kan ontvluchten. Naast wandelen, kun je er ook prachtige natuurfoto’s maken.

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum voor moderne en hedendaagse kunst ligt in het centrum. Je kunt fantastische foto’s maken van het lijnenspel van het gebouw.

apadmos

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Camera accessoires kopen – Wat heb je wel en niet nodig?

Schaduw verwijderen | Photoshop Quick Tip