in

De Nokia 9 PureView getest op locatie


15 mei 2019, 13:00

Vijf Zoomers kregen onlangs de kans om in Studio34X de Nokia 9 PureView te testen en prachtige foto’s te maken van een oldtimer Porsche en model Stacey de Klerk. Ben je benieuwd naar de resultaten? De prachtige foto’s en hun bevindingen zie en lees je in dit artikel.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

De Nokia Pureview 9 getest

We beginnen de dag met uitleg over de camera door een expert van Nokia. Daarna is het tijd om te testen! De Nokia 9 PureView, die vol inzet op de kwaliteit van de camera is de nieuwe telefoon van Nokia voor mensen die het meeste willen halen uit smartphone fotografie. De telefoon beschikt over vijf afzonderlijke Zeiss lenzen aan de achterkant van het toestel. De vijf 12-megapixel camera’s werken tegelijk, waardoor je volgens Nokia het best mogelijke, meest gedetailleerde beeld vast kunt leggen. Tijdens de workshop krijgen zij tips en trics van fotograaf en smartphone expert Claire Droppert.

Foto’s en bevindingen

Firat Aras
In de PRO stand heb je alles zelf in de hand: instellen van de ISO/WB/diafragma/sluitertijd gaat intuïtief en snel. Door sommige waarden op AUTO te zetten creëer je een half automatische stand, vergelijkbaar met de klassieke Av of Tv stand van een DSLR.

De volledige review van Firat lees je hier.

Foto’s: Firat Aras.
Model: Stacey de Klerk.

Jeroen Adema
Ik moet zeggen, voor een smartphone doet de Nokia dit best goed. Nadat je een foto hebt genomen, zie je dat er intern gewerkt is aan het beste resultaat. De uitgebeten hooglichten die je in je voorvertoning nog zag zijn weg, en er zit meer detail in de schaduwen. Waar dit echt goed tot zijn recht komt is – vind ik – in de lichte setup in de studio. De details die je in de foto’s van de Porsche terug ziet komen zijn schitterend. Dit is waar de technologie in de Nokia echt tot bloei komt.

De volledige review van Jeroen lees je hier.

Foto’s Jeroen Adema

Petra Brouwer
Er is een prachtig model en een hele mooie, oude Porsche 356. We kunnen ons dus lekker uitleven. In het begin moet ik even wennen, maar al vrij snel is mij duidelijk dat je met de Pro-functie een camera op de M stand in handen hebt. Daardoor kan je lekker spelen met de witbalans, ISO en de sluiterstand.

De volledige review van Petra lees je hier.

Foto’s: Petra Brouwer.
Model: Stacey de Klerk.

Maurice Hoogeboom
Mijn eerste indruk is zeker positief. Het toestel ligt goed in de hand en laat zich snel bedienen. Wanneer je een foto maakt moet het even processen voordat je het beeld te zien krijgt op je scherm maar als de foto ‘klaar’ is dan heb je ook gelijk een haarscherp plaatje met ongekende diepte en kleurbereik.

De volledige review van Maurice lees je hier.

Foto’s: Maurice Hoogeboom.
Model: Stacey de Klerk.

Peter van Haastrecht
De foto’s die uit de telefoon rollen zijn zeker de moeite waard. De RAW bestanden zijn prima te bewerken in Lightroom mobiel of op je PC. De foto’s zijn scherp en door de 5 camera’s ook goed belicht. Kleuren, helderheid en verzadiging zijn voor een foto uit een telefoon prima.

De volledige review van Peter lees je hier.

Foto’s: Peter van Haastrecht.
Model: Stacey de Klerk.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Waarom iedere fotograaf een polarisatiefilter nodig heeft!

Oudere versies Lightroom en Photoshop vanaf nu verboden | Belangrijke update!