in

De Zeiss ZX1: Fullframe compactcamera met Lightroom ingebouwd!


27 september 2018, 22:38

Op de laatste dagen van de Photokina komt Zeiss met een bijzondere aankondiging: de ZX1. Het gaat om een fullframe compactcamera met een senssor van 37,4 megapixels. Uniek aan deze camera: de ingebouwde Lightroom CC app!

We kennen Zeiss natuurlijk van de hele scherpe objectieven, maar nu hebben ze ook voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een fullframe camera geproduceerd. Daarbij hebben ze meteen een unieke feature te pakken: Lightroom CC is beschikbaar op het lcd-scherm van de camera, dus je kunt je foto’s realtime bewerken en delen met andere apparaten.

Het ISO-bereik gaat van 80 tot 51200 en de sensor is door Zeiss zelf ontwikkeld, in combinatie met het Zeiss Distagon 35mm F/2 T objectief. Deze bestaat uit 8 elementen in 5 groepen met een minimale scherpstelafstand van 30cm.

Ingebouwde opslag

De camera is verder voorzien van een 4.3 inch aanraakscherm en een kleine zoeker van 0.7-inch. Ook is er opslagruimte ingebouwd van 512GB, dus je hebt geen SD-kaartjes nodig. De camera is verder voorzien van Wifi, bluetooth en een USB-c verbinding om snel foto’s te kunnen overzetten naar andere apparaten.

Ook de accuduur lijkt indrukwekkend met 3,190mAh en ook functies als 4K video en een microfoon- en koptelefoon-ingang zijn aanwezig.

Zeiss ZX1 prijs en beschikbaarheid

De Zeiss Zx1 is beschikbaar vanaf ‘begin 2019’, maar er is nog geen definitieve prijs of releasedatum bekend.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nieuwe Hasselblad X-objectieven | Photokina 2018

11 tips en trucs voor straatfotografie