in

Dit is Pentax’ nieuwe vlaggenschip: de Pentax K-3 Mark III


28 oktober 2020, 15:06

Ricoh Imaging heeft gemeld dat er hard gewerkt wordt aan de nieuwe Pentax K-3 Mark III. Dit zal het nieuwe vlaggenschip in de APS-C spiegelreflex cameralijn worden.

Pentax maakt bij het ontwerp van de nieuwe K-3 Mark III gebruik van haar vijf basisprincipes, zo meldt Ricoh-Imaging:
1. Het ontwerpen van nieuwe camera’s vanwege grote toewijding.
2. Het doel om camera’s te produceren met de kracht om beelden vast te leggen die een directe verbinding maken met het onderwerp.
3. Het ontwerpen van camera’s die de gebruikers in staat stellen om te genieten van alle processen die horen bij het maken van foto’s.
4. Het streven naar een kwaliteits- en prestatieniveau dat niet alleen door middel van getallen kan worden gemeten.
5. Het respecteren en waarderen de fotografische belevingen van de gebruikers, dat gezien wordt als een onschatbare waarde.
Hiermee wil Pentax de kernwaarden van spiegelreflexcamera’s benadrukken en het plezier van fotograferen optimaliseren.

Prototype

Een prototype van de K-3 mark III werd vorig jaar tentoongesteld tijdens het 100-jarig jubileum van Pentax. Toen werd aangekondigd dat de nieuwe camera rond eind 2020 zou worden gelanceerd, maar het heeft allemaal wat langer geduurd dan gepland, wat logisch is gezien de mondiale corona-crisis. Daarom geeft Pentax nu dus een update van de ontwikkelingen. Meer productinformatie volgt in een later stadium, maar de belangrijkste specificaties zijn wel bekend gemaakt. Zo heeft de K-3 Mark III ongeveer 25,7 actieve megapixels en een sensor met in totaal 26,78 megapixels met sensor-shift technologie, wat 5,5 stops vibratiereductie moet opleveren (In-Body Image Stabilisation). De ISO-waarden lopen van 100 tot 1.600.000 (géén 0 teveel!) en de camera krijgt 101 AF-focuspunten, waarvan er 25 van het cross-type zijn. Uiteraard kun je er ook mee filmen in 4K en is er een enorme hoeveelheid presets ingebouwd.

Verder 3,2″ TFT Touch Screen LCD monitor met 1620 K dots en sluitertijd van tot 1/8000 sec. met max ongeveer 12 beelden per seconde continue fotograferen.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijs van de nieuwe Pentax K-3 Mark III is nog niet bekend. De camera zal rond eind februari 2021 gelanceerd worden.
www.ricoh-imaging.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Wat zijn panning-foto’s en hoe maak je ze?

Praktijkvoorbeeld: het bereikmasker diepte gebruiken in Lightroom