in

Download nu gratis de nieuwe Zoom.nl Dynamisch Bereik Presets voor Lightroom

29 april 2018, 08:56

Met dit Zoom.nl Presetpakket kun je in één klik in Adobe Lightroom of Photoshop al je foto’s transformeren. Na de eerdere Zoom.nl Presetpakketten is nu dit nieuwe pakket beschikbaar: de Zoom.nl Presets voor dynamische bereik en ruis!

Download de Zoom.nl Dynamisch bereik Presets

Emailadres

Wat is een Lightroom of Photoshop Preset?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto’s te bewerken. En terecht, want de programma’s bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto’s te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten ‘voorinstellingen’ of ‘presets’.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?

De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en lager

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC

Wat doen de presets?

In het pakket krijg je 10 unieke presets, stuk voor stuk gericht op verschillende situaties:

Het kan zijn dat in een foto de belichting in zowel lichte als donkere delen niet uitkomt zoals je het voor ogen had. Gelukkig zijn er een paar instellingen in de nabewerking die toch nog het optimale licht in je foto kunnen creëren. Of misschien heb je een foto die niet helemaal juist belicht is waardoor er in de nabewerking ruis in de foto is ontstaan. Ook dit kun je gelukkig aanpakken in de nabewerking.

Met deze insteek hebben we 10 Lightroom Presets ontwikkeld, die in verschillende mate het dynamisch bereik imiteren. Vijf presets om het maximale uit het dynamisch bereik van je camera te halen en vijf presets om de ruis in je foto’s te reduceren.

Dynamische bereik
In verschillende mate geven deze presets net dat extra bereik aan je foto.

Ruisreductie
5 presets met een verschillende hoeveelheid reductie voor de ruis in jouw foto.

Voorbeeld:


foto: karindebruin.zoom.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Olympus PEN E-PL9

Rolleiflex Instant twee-oog