in

Download nu gratis de nieuwe Zoom.nl Landschap 2019 Presets voor Lightroom

31 mei 2019, 11:23

Met het Zoom.nl Presetpakket kun je in één klik in Adobe Lightroom of Photoshop al je foto’s transformeren. Na de succesvolle eerste Zoom.nl Presetpakketten is nu dit nieuwe pakket beschikbaar: de Zoom.nl Landschap 2019 Presets!

Wat is een Lightroom of Photoshop Preset?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto’s te bewerken. En terecht, want de programma’s bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto’s te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten ‘voorinstellingen’ of ‘presets’.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?

De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC

LET OP: Deze presets zijn alleen te gebruiken met Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger.

Download het Presetpakket Landschap 2019

Door hieronder je e-mailadres in te vullen en op ‘Verzenden’ te klikken, ontvang je de Lightroom presets gratis als .zipbestand per e-mail.

Emailadres

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie ons privacystatement). Door het downloaden van de presets meld je je aan voor onze nieuwsbrief en voor aanbiedingen van Zoom.nl. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.

Wat doen de presets?

In het pakket krijg je 10 unieke presets, stuk voor stuk gericht op verschillende situaties die je bij landschapsfotografie tegenkomt:

  • Cold as Ice: Maakt foto’s met sneeuw en ijs nog kouder. Warme delen worden koeler gemaakt, koele delen blauwer. Fijne details in sneeuw en ijs worden benadrukt.
  • Colorful HDR: Haalt de schaduwen op en dempt de hooglichten, zonder dat het contrast eronder lijdt. Geeft de kleuren een extra boost.
  • Mountain Holiday: Geeft je bergfoto’s een ouderwetse postkaart-look door de hooglichten te dempen en een subtiel verkoelend split-tone effect.
  • Muted Blue Hour: Geeft stedelijke foto’s gemaakt in het blauwe uurtje meer pit door het overdreven blauw wat te dempen en te contrasteren met extra geeloranje stadslichten.
  • Old Town: Geeft je stadsfoto’s een vergeelde, gedempte sfeer zonder diepe contrasten. Luchten worden verder opgelicht zodat alle aandacht naar de bebouwing gaat.
  • Pastel Sunrise: Schuift de kleuren van de zonsopkomst op richting het koelere roze-blauwe spectrum en frist de hele foto wat op. Lekker luchtig.
  • Spring Greens: Maakt groene blaadjes, mossen en grassen nog frisser groen. Andere kleuren worden gedempt en het contrast wordt aangezet.
  • Vibrant Landscape: Zet kleuren en contrasten in je landschapfoto’s aan zonder verder al te veel fratsen. Een voorzichtig verloop maakt de lucht net iets dramatischer.
  • Vintage Pink: Geeft je cityscapes een contrastarme, paarsroze gloed, alsof het allerlaatste beetje zonlicht nog via de roze wolken op de stenen weerkaatst. Ook geschikt voor portretten!
  • Warm Sunset: Bezorgt je foto een behaaglijk warm gevoel door vooral de warme tinten verder aan te zetten. Het contrast wordt verhoogd zonder dat de donkere delen er onder lijden.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Deze 4 objectieven mogen niet ontbreken in de fototas van een landschapsfotograaf

Top 10 steden in Europa om te fotograferen