in

Favoriete foto’s van Inge Bovens23 maart 2016, 08:59

Elke week bespreekt een Zoom.nl lezer zijn of haar zes favoriete foto’s op Zoom.nl. Vandaag: Inge Bovens.

Val di Flames


foto: albertdros · ISO 100 · F 8.0 · 1/80 SEC

Dit is weer een schitterende plaat van Albert Dros. Naast een prachtige en perfecte nabewerking, is het grote contrast tussen het lieflijke dorpje en de dreigende bergtoppen hetgeen mij hier zo aanspreekt. Op het moment dat een landschapsfoto mij het gevoel geeft “hier wil ik zijn”is het wat mij betreft een geslaagde foto. Albert is perfectionistisch in wat hij doet en dat is hier weer goed terug te zien. Meer favorieten zien? Check ze hier!

Purple Rain


foto: fransvanhoogstraten · ISO 100 · F 11.0 · 16/5 SEC

Deze foto van Frans is in Februari een zeer terechte Foto van de Dag geweest, desondanks wilde ik er toch nog wat aandacht aan besteden. Het eerste wat mij hier opvalt is de prachtige paarse toning en de voorgrond. De lange sluitertijd heeft gezorgd voor een vloeiende beweging in het water wat het geheel rustig maakt. De scherpe rotsen in de verte geven een onheilspellend tintje aan de foto.

Reflection


foto: stan83 · ISO 100 · F 11.0 · 1/5 SEC

Dit is en blijft één van mijn favoriete foto’s van Stan. De compositie klopt helemaal en in één foto vangt Stan al het moois wat de natuur te bieden heeft. Water, licht, lucht, mist! De tak in het water op de voorgrond is de grote eyecatcher in deze foto en langs deze tak wordt je oog geleid naar de mysterieuze mistige achtergrond. Een spannende en toch rustgevende plaat.

Speulderbos 19


foto: deshamer · ISO 100 · F 7.1 · 1/30 SEC

Het oh zo mooie Speulderbos is hier prachtige vastgelegd door Deshamer. De mooie herfstkleuren spreken mij meteen aan ik vraag mij af waar het pad heen leidt. De boomstammen geven deze foto een mysterieus tintje.

Fall Down


foto: monicavdm · ISO 200 · F 8.0 · 1/125 SEC

Toen ik deze foto voor het eerst zag, dacht ik dat het een onderwatershot was. De beweging, de lijnen, het meel, het haar van het model, en bovenal de kleurtoning in deze foto maakt dit tot een fenomenaal geheel. Hoewel Monica meestal honden op een prachtige manier fotografeert, gaat haar dit soort fotografie heel goed af. Ik hoop hier meer van te zien in de toekomst!

Ijmuiden aan Zee


foto: zoomerens · ISO 100 · F 11.0 · 1/2 SEC

Een heerlijke strandplaat van Stef! De compositie klopt en het zachte zand in combinatie met de hoeveelheid kleur en structuur in de lucht vult elkaar mooi aan. Het duingras wordt mooi opgelicht door de ondergaande zon. Mooie, zachte, warme kleuren maken deze foto tot een schitterend geheel waar ik naar kan blijven kijken!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

REVL Arc 4K: 4K crowdfunding

Jouw fotoclub: AFV Daguerre te Groningen