in

Fotowedstrijd Winter – doe mee en win

De winter staat voor de deur, en dat belooft
prachtige fotomomenten. Trakteer jezelf op het
mooiste licht dat er is. Een laagstaande zon die over
Nederlandse landschappen strijkt, ochtenden met
vorst en rijp of een waterig zonnetje met een winters
tafereel op de voorgrond. Doe mee met de Fotowedstrijd Winter en maak kans op een Legged
Thing Pro 2.0 Albert carbonstatief
compleet met AirHed Pro Grey statiefkop.

Wat kun je winnen?  

De mooiste foto wordt door Disnet beloond met een 3 Legged Thing Pro 2.0 Albert carbonstatief compleet met AirHed Pro Grey statiefkop ter waarde van 459 euro. Dit is het perfecte (reis)statief voor iedere fotograaf die veel fotoapparatuur wil meenemen zonder zich een breuk te sjouwen, maar toch een haarscherpe foto wil maken. Het statief beschikt over drie afneembare poten die gebruikt kunnen worden als monopods en boomarmen. De afneembare monopod heeft een maximale hoogte van 198 centimeter. Het balhoofd is in verschillende posities vast te draaien, en de hele kop kan 360 graden op de basis geroteerd worden. De statiefkop is uitgerust met een waterpas, zodat je foto’s altijd een perfect rechte horizon hebben.

Hoe kun je meedoen?

Heb je nog geen account op Zoom.nl, registreer jezelf dan eerst gratis. Maak een mooie foto, of kies er een uit jouw fotoarchief, en stuur die vervolgens in op https://zoom.nl/challenges/89661/fotowedstrijd-winter. Deelnemen kan tot en met 13 januari 2022. Zorg ervoor dat je de foto in de hoogst mogelijke resolutie achter de hand hebt. Als je tot de genomineerden behoort, krijg je van de redactie het verzoek om de afbeelding in hoge resolutie te sturen.

Tips

Voordat je op pad gaat, geven we je nog een aantal tips om goed beslagen ten ijs te komen:

Sneeuw als decor

Sneeuw als achtergrond kan heel fraai zijn bij macro-opnamen. Je kunt hiermee de onderwerpen isoleren, maar ook een dier of een landschap rustiger laten lijken. Door een klein beetje over te belichten, kun je jouw onderwerp met zo’n witte achtergrond prima isoleren.

Scherpstellen 

Je camera zal wellicht moeite hebben met scherpstellen als er sneeuw ligt. Dit komt doordat de autofocus contrast nodig heeft. Zorg er dus voor dat je op een contrastrijk punt scherpstelt en niet zomaar ergens midden in de egale sneeuw.

Smeltend ijs 

IJs is een kunstwerk op zich, vooral als de dooi inzet of op een dag met een lekker zonnetje als het ‘lokaal’ gaat smelten. Zoek deze kunstwerkjes op tijdens een fraaie zonsondergang of met een mooie lage zon en je zult versteld staan van de beelden die ontstaan! (Tip: DIRK ANHOLTS)

Zonlicht

In de winter kunnen licht en omstandigheden sterk variëren. Het is nooit hetzelfde, ondanks dezelfde locatie. Zorg dat je de zon in de rug hebt als je dierenfoto’s met veel detaillering wilt maken. Het beste tijdstip is vroeg in de ochtend of vlak voor zonsondergang. Het licht is dan veel zachter en minder dominant, zodat het wit van bijvoorbeeld vogels niet snel uitgebeten raakt. Ook zwarte delen zullen meer details bevatten. Wat onder- of overbelichten kan daarbij handig zijn. (tip: HENK LAVERMAN)


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

6 fotolocaties om pleinen te fotograferen

Lichttraining LIVE: Praktijk workshop | Meld je aan voor de gratis livestream