in

Fujifilm X100F: Meer pixels, betere AF


31 januari 2017, 15:20

Behalve de X-T20 en de nieuwe 50mm f/2 presenteerde Fujifilm ook de vierde generatie van haar X100. De X100F is nu voorzien van 24 megapixels, een verbeterde AF en een nieuwe processor.

De X100F is fors verbeterd ten opzichte van de Fujifilm X100T. Niet alleen is nu dezelfde 24,3 megapixel X-Trans III sensor aanwezig als in de X-Pro2, ook de X-Processor Pro is overgenomen en het contrast-autofocussysteem is uitgebreid van 49 scherpstelpunten naar 91 punten. Voor de ultieme precisie kun je dat zelfs nog uitbreiden naar 325 stuks. Bovendien is er behalve contrast-AF ook fasedetectie-AF aanwezig met maar liefst 49 AF-punten op de beeldsensor. Om een en ander makkelijk te kunnen selecteren is de joystick achterop van de X-T2 overgenomen.

Zoeker aangepast

Om perfect te kunnen zien wat je doet heeft Fujifilm de hybride doorzichtzoeker gehandhaafd maar wel verbeterd. Het is nu mogelijk om het digitale meetzoekerbeeld te vergroten voor een betere controle van de scherpte. Gecombineerd met de razendsnelle X-Pro processor en de verbeterde AF levert dat een lekker vlot werkende, onopvallende reportagecamera op van hoge kwaliteit. Ideaal voor straatfotografie.

Prijs en beschikbaarheid

De X100F zal € 1399,- gaan kosten. Dat is stevig aan de prijs, maar als je bedenkt dat je feitelijk de prestaties van een X-Pro2 inclusief een 23mm f/2 in een compacter jasje koopt, valt het wel weer mee. Leverbaar in zwart of zilver vanaf februari.
www.fujifilm.eu/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: GoPro HERO5 Session

Fotodokter: telelens veroorzaakt ruis bij natuurfotografie