in

Fullframe portretzoom Tamron SP 35-150mm f/2.8-4


30 april 2019, 13:49

Tamron heeft in februari drie nieuwe fullframe objectieven aangekondigd. Van de Tamron SP 35-150mm F/2.8-4 Di VC OSD is nu meer bekend gemaakt en die specificaties zijn indrukwekkend.

Volgens Tamron is de vraag naar fullframe momenteel enorm en daarom is de nieuwe Tamron SP 35-150mm F/2.8-4 Di VC OSD specifiek ontworpen voor gebruik op Nikon en Canon fullframe camera’s.

Complexe lensconstructie
Dankzij de complexe lensconstructie (19 elementen in 14 groepen) met drie LD lenselementen, drie hybride asferische lenselementen en Tamron’s BBAR-coating belooft Tamron een briljant objectief dat ook perfect geschikt is voor 50+ megapixel camera’s. De frontlens heeft een vocht- en vuilwerende coating en het objectief is weersbestendig. De ultrastille AF maakt “onzichtbaar werken”mogelijk en de nieuwe 35-150mm heeft uiteraard een ingebouwde stabiliser die vijf stops moet kunnen overbruggen.

Ideaal portretobjectief
De lichtsterkte zorgt in combinatie met het negenbladige, ronde diafragma voor een mooie bokeh en dankzij het bereik kun je portretten ten voeten uit maken én fraaie close-ups. Omdat de minimale instelafstand van dit objectief slechts 45cm is over het gehele zoombereik kun je bovendien lekker dicht op je onderwerp kruipen. De 35-150mm f/2.8-4 lijkt daarom een ideaal werkpaard te zijn voor bruidsfotografen en portretfotografen die een allrounder in de studio of op locatie zoeken. Tamron spreekt zelf niet voor niets van: “een echte portretzoom”.

Prijzen en beschikbaarheid
De Tamron SP 35-150mm f/2.8-4 voor Nikon is leverbaar vanaf eind mei, de Canon-variant volgt een maandje later. De prijs is een stevige € 899,-, maar daar krijg je wel heel veel objectief voor terug.
Voor meer informatie kun je naar www.transcontinenta.nl

Het belang van lenskalibratie in de camera

Budget portretlens Viltrox 85mm f/1.8