in

Google Foto’s app update


18 november 2016, 12:27

Google Foto’s is handig: al je beelden lekker bij elkaar en goed georganiseerd, om het even vanaf welk apparaat ze afkomstig zijn. Deze week ging Google twee stapjes verder dan alleen opslag en beheer.

Met de nieuwe Google PhotoScan app kun je nu ook oude analoge afdrukjes inscannen en razendsnel verwerken. Maak met je mobieltje een foto van de foto en de app zorgt ervoor dat het beeld verwerkt wordt tot een goed bruikbaar digitaal beeld dat automatisch ontdaan wordt van kleurzwemen en reflecties en dat je kunt bijsnijden en roteren. Handig!

Geavanceerde editing

Maar behalve de PhotoScan app is er bij Google nu ook een uitgebreide editing mogelijkheid beschikbaar. Met de Google Photos app die op de meeste Android telefoons standaard aanwezig is, kun je nu niet alleen maar beelden maken, beheren en doorzoeken, maar ook verbeteren. Met de app kun je automatisch de kleuren en detailscherpte van je plaatje verbeteren, of handmatig bijvoorbeeld de belichting, het contrast en de highlights en shadows corrigeren. Bovendien is er een parameter ingebouwd die rekening houdt met de blauwtinten in de lucht en aan zee en een huidtonen-toolbar. Of dat nog niet genoeg is, kun je bovendien twaalf nieuwe filters toepassen om je plaatje een eigen sfeer mee te geven.

Prijs en beschikbaarheid

De Google PhotoScan app en de Google Photos app zijn gratis te downloaden via Google Play en de Appstore. Ze draaien op Android telefoons en tablets en op de iPhone en iPad. De nieuwe editing-functies komen ook online beschikbaar in Google Foto’s.
photos.google.com

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

In de stijl van Henk Meeuwes – Bijzondere macrofotografie

Fraaie texturen op je foto met Topaz Texture Effects