in

Gratis livestream: Straatfotografie – meld je nu aan!

Straatfotografie is schitterend om te doen omdat je alleen maar buiten de deur hoeft te stappen. Maar hoe fotografeer je de straat, en hoe zet je een straatfoto om naar een tijdloos zwart-wit beeld? Al deze vragen komen aan bod tijdens de volgende Zoom Academy LIVE met straatfotograaf Niels de Kemp. 

Wil jij leren hoe je de ultieme straatfoto bewerkt in Lightroom door middel van een sterke zwart-wit omzetting? En wil je alles leren over straatfotografie? We geven je als fotograaf tips hoe je het straatbeeld kunt fotograferen, we leggen je uit wat het effect van verschillende brandpuntsafstanden op je fotografie is, en hoe je een straatfoto kunt omzetten naar zwart-wit. Niels geeft niet alleen tips, maar legt ook uit welke keuzes hij maakt als straatfotograaf en hoe je te werk kunt gaan. 

Op donderdag 24 juni om 19:30 uur nemen we je mee door alle facetten van de straatfotografie: van de voorbereiding tot het fotograferen en het bewerken. Geef je nu op voor deze gratis livestream!

>> Meld je nu aan <<

Wat kan je verwachten?

Niels gaat je stap voor stap uitleggen hoe je een straatfoto omzet naar een tijdloos zwart-wit beeld. Met deze bewerking laat Niels in Lightroom zien welke keuzes hij maakt bij het omzetten naar zwart-wit.

Daarnaast legt hij uit wat je het beste kunt doen als je de straat op gaat om te fotograferen. Welke apparatuur, objectieven en instellingen zorgen voor het beste resultaat? 

Het zwart-wit straatbeeld dat Niels laat zien tijdens de livestream.

Ontvang vooraf de RAW-bestanden

Als je je hebt aangemeld via >> deze aanmeldpagina << ontvang je voor de start van de livestream de RAW-bestanden die we gaan gebruiken. Zo kun je er later zelf mee aan de slag.

Challenge: Uniek Perspectief

Tijdens de uitzending bespreken we ook de beste inzendingen van de fotowedstrijd Uniek Perspectief! Doe mee met onze ‘Challenge Uniek Perspectief‘ en wie weet wordt jouw foto besproken tijdens de uitzending! Van de beste inzendingen kiest Niels ook één winnaar uit. De prijs hiervoor maken we later bekend.

Stel live al je vragen en help fotografen

Heb je een fotografie-gerelateerde vraag? Dan kun je die live stellen tijdens de uitzending. Fotograaf Niels de Kemp en Zoom.nl redacteur Michelle Ruwen zijn aanwezig om ze in de uitzending te beantwoorden. Daarnaast is ook de rest van de Zoom.nl redactie in de chat aanwezig!

Weet je zelf veel van straatfotografie of Lightroom en help je graag anderen? Je bent van harte welkom om in de chat ook te helpen met het beantwoorden van vragen. Op die manieren leren we met z’n allen van elkaar!

Schrijf je nu gratis in

Deelname aan de livestream is gratis. Om je van een plek te verzekeren kun je nu naar onze aanmeldpagina gaan. Je ontvangt dan automatisch een mail van ons met een link naar de livestream. Je kunt onze livestream over straatfotografie bekijken via je smartphone, tablet, laptop of desktop pc.

Ga naar de aanmeldpagina!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Scherpstellen bij macrofotografie

Aan de slag met Lightroom: zo kun je makkelijk foto’s bekijken en vergelijken