in

Hähnel Captur


28 oktober 2014, 09:18

Met het nieuwe Hähnel Captur triggersysteem kun je de meeste originele Canon, Nikon, Sony, Panasonic en Olympus flitsers en camera’s draadloos aansturen.

Met deze afstandsbedieningen en triggers kun je dus niet alleen op afstand je camera ontspannen, maar ook je flitser(s) aansturen. Uiteraard TTL. De Captur werkt bovendien ook samen met vreemdmerk TTL-flitsers van bijvoorbeeld Metz, Sigma en Nissin.

Met de Captur trigger kun je meerdere groepen flitsers onafhankelijk van elkaar instellen en aansturen. De Captur werkt met de meeste TTL-flitsers en je kunt daarbij vrijwel alle flitsfuncties van je camerasysteem blijven gebruiken. Bovendien is de Captur in combinatie met de Timer Module te gebruiken om je camera aan te sturen, bijvoorbeeld voor intervalopnamen of tijdsopnamen. Je stelt op de timermodule de gewenste tijd in en drukt gewoon op de knop.

Wil je wat professioneler aan de gang, dan is het systeem uit te breiden met de Pro Module, die een ingebouwde bewegings-, geluids- en lichtsensor heeft. Daarmee verander je het systeem in een trigger trap waarmee je je camera kunt laten afgaan als de module beweging, geluid of lichtveranderingen detecteert. Handig voor wildfotografen! Eventueel kun je er ook bewegingssensoren van derden op aansluiten.

Last but not least is het systeem uit te breiden met een IR-module die een infrarood lichtbundel uitzendt. Hiermee realiseer je in een handomdraai een klassieke trigger trap waarmee je bijvoorbeeld probleemloos schuwe dieren kunt fotograferen, maar ook op het juiste moment een langslopend of -rijdend onderwerp kunt “vangen”. Prijzen beginnen met €79,- voor een setje triggers, een timer module kost €59,- en voor € 124,95 heb je een Pro Module.

Meer informatie
www.degreef-partner.nl
www.hahnel.ie

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Thule Covert Satchel spiegelreflex-cameratas

Velbon Ultra Stick Super 8