in

Het juryoordeel van de fotowedstrijd Lentegevoel

Vooraf aan de Fotografen voor Elkaar livestream organiseerden we een fotowedstrijd Lentegevoel, en tijdens de livestream hebben we een paar van deze inzendingen besproken. Hier delen we de top 20 foto’s, met een korte beschrijving van het juryoordeel.


Foto: gtiemens · Prachtige kleurtoon, mooi scherp en goed in beeld gebracht. Vooral de rust die deze foto uitstraalt viel mij op.


Foto: Joey Hohage · Dankbaar onderwerp dat vaak als te gewoon afgedaan wordt, maar mezen zijn een perfect onderwerp om in de tuin je eerste stappen te zetten in de vogelfotografie. In deze foto valt allereerst de slagbeweging van de vleugels op, in combinatie met een uiterst scherp kopje. Maar ook de prachtige achtergrond met het goudgele bokeh geeft de foto veel cachet.


Foto: SuleikaVullings · Deze foto maakt me nieuwsgierig…wat gaat het poesje doen tijdens zijn/haar eerste uitstapje.


Foto: jacvson · Mooie wildlife van dit Galloway-kalfje. De gele voorgrond in combinatie met het gouden zonlicht op de vacht van het dier brengen een mooi geheel.


Foto: brohet · Wat een geweldige kleuren. Mooie uitsnede waardoor het geheel iets majestueus krijgt.


Foto: luciadedycker · In de lente zijn de reigers erg actief en komen de eerste kuikens uit, je ziet de ouders constant aan- en af vliegen met voedsel. Deze foto combineert een heel scherpe reiger in een mooi gekleurde, weliswaar iets te gesatureerde, lucht. Hij geeft je als natuurfotograaf een instant lentegevoel.


Foto: SanneLenes · Mooi het licht van de zon gevangen in de foto, samen met het springend lammetje op en top lente. Van een foto als deze wordt ik erg blij van.


Foto: laiktaik · Heel mooi gespeeld met de bloemen op de voorgrond, door hier strak tegenaan te fotograferen krijg je een fraaie zachte voorgrond. De ogen van deze prachtige kat springen eruit.


Foto: SanneBontan · Prachtige hond tussen de bloemen. Die ogen hypnotiseren je. Mooie scherpte op de ogen, fraaie kleuren en prachtige zachte voor en achtergrond. Het hondje springt er echt uit.


Foto: Bijke172 · Fraaie opname van deze hamster. Door de f5.6 diafragma krijgt het geheel een zachte uitstraling. Ik krijg echt een lentegevoel bij deze foto.


Foto: Costas Ganasos Photography · Oer-Hollandser kan het bijna niet, Tulpenvelden met de windmolen in de achtergrond. Maar een heel knappe plaat, mooie belichting die deze zonsopgang heel goed tot zijn recht brengt. Knappe landschapsfoto!


Foto: Rieannuh · Geweldige foto. Heerlijk licht, mooie compositie en fijne kleuren. 1 woord: Wauw! Alles klopt in dit plaatje, mooie inleidende lijnen richting de molen, de grondmist en de zonsopkomst. Het iets hogere diafragma zorgt voor een heel fijn scherpteverloop naar de molen toe, wat ervoor zorgt dat je oog recht naar de zon wordt geleid.


Foto: DieLei · Mooi licht en Kleurrijk. De foto heeft een mooie compositie met de bomen op de achtergrond en de fraaie kleuren in de voorgrond, de wolkenpartij ondergaande zon en zonneharpen geven de foto een sprookjesachtige uitstraling.


Foto: ruurd1 · Deze fotograaf heeft het macroconcept goed begrepen. De oranjetipjes staan op een horizontale lijn ten opzichte van de camera. Waardoor ze beide mooi scherp zijn. Ook een fraaie zonnige achtergrond met mooie kleuren.


Foto: MarioVermeer · Baltsende futen zijn wel één van dé tekens op het water dat het voorjaar in de lucht hangt. Prachtige scherpte op beide futen, beweging mooi vastgelegd met een rustige achtergrond en een goede belichting (al mochten de schaduwen iets hoger opgetrokken worden van me). Desalniettemin een knappe plaat!


Foto: ingridvangulick · Prachtig in beeld gebracht. Goed nagedacht over de compositie. En hoewel ik veel kleuren zie, blijft de foto rustig.


Foto: PatriciaMallens · Het Oranjetipje is nog zo’n symbool voor de lente, het is meestal één van de allereerste vlinders die opduikt in het seizoen. Scherpe macro hier van het vrouwtje met een lucky shot dat ze wacht op het aanvliegende mannetje, lijfje al naar boven gespard. Knap!


Foto: birgitte61 · De eerste bloesems, niet enkel een dankbaar onderwerp maar ook altijd heerlijk en altijd een instant lentegevoel. De mooie belichting en nabewerking geven de foto een heel zachte uitstraling, die het lentegevoel nog versterkt. Knap!


Foto: pascaled · Mijn absolute favoriet. Naar deze foto kan ik blijven kijken. De kleuren, de scherpte, alles klopt. Onroerend mooi! Wat moet ik hier van zeggen. In veel aspecten een echte lentefoto, de jeugd erbij en het licht zorgen voor deze sfeer. Het lage standpunt en de scherptediepte maakt de foto net wat specialer. Voor mij zeker een van de kanshebbers.


Foto: ronaldrozema · Dit beeld straalt één en al lentegevoel uit. Het uitgestrekte roze tulpenlandschap is aanwezig, je kan het jou levendig inbeelden terwijl het toch heel snel vervaagd. De voorste rij tulpen leidt perfect naar de Gele Kwikstaart, die mooi gespreid op één van de bloemen staat. Heel knap beeld! Het roze en het geel zijn een perfecte combinatie! Prachtige compositie en kleuren in deze foto. De actie in deze kwikstaart maakt het echt af.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

4 leuke attributen voor macrofotografie

Zo werk je als fotograaf aan een sterk portfolio