in

Intuos Draw, Art, Photo & Comic: Betaalbare pentablets


9 september 2015, 10:39

De Wacom Intuos pentablets staan bekend als professioneel gereedschap van hoge kwaliteit. Aan de bestaande serie Intuos 4 en Intuos Pro voegt Wacom nu vier pentablets voor hobbygebruik toe: de Intuos Draw, Art, Photo en Comic.

Pentablet voor elke doelgroep

De nieuwe Wacom Intuos pentablets volgen de bekende Bamboo-serie op. Alle pentablets heten nu Intuos, het onderscheid tussen prof- en hobbygebruik zit hem in de naamgeving en uitvoering. Er is namelijk specifiek per doelgroep een tablet leverbaar. De nieuwe Intuos Pen & Touch-tablets heten Art, Comic Photo en Draw. De laatste versie heeft alleen een pen, de andere die kun je ook met aanraking bedienen. De pentablets zijn verkrijgbaar in de maat small (152 x 95 mm) en de Art is er ook in medium. Optioneel is er nog een kit verkrijgbaar waarmee je een draadloze verbinding kunt opzetten. In vergelijking met de professionele Intuos modellen zie je dat de nieuwe pentablets slechts 1024 drukgevoeligheidsniveaus kennen (Pro= 2048) en vier aanpasbare ExpressKeys (Pro = acht). Ook missen ze de snelle TouchRing.

Eigenschappen en software

De Intuos Draw is bedoeld voor beginners en biedt alle functionaliteit om te leren werken met een pentablet. Je kunt online bovendien diverse tutorials volgen om ermee te leren werken. De Art is voor gevorderde gebruikers die willen tekenen en schilderen en wordt geleverd inclusief Corel Painter Essentials. De Intuos Photo is er voor de fotobewerkers en wordt geleverd inclusief Corel PaintShop Pro en Corel AfterShot Pro voor Windows-gebruikers. Mac-gebruikers krijgen de Macphun Creative Kit en Corel AfterShot Pro meegeleverd. De Intuos Comic tenslotte, is bedoeld voor voor striptekenaars en mangafans. Deze versie is inclusief gratis downloads van Clip Studio Paint Pro en Anime Studio.

Prijzen en beschikbaarheid

Prijstechnisch zijn de nieuwe Intuos tablets een enorme meevaller, wat te danken is aan de simpeler uitvoering. De prijzen zijn als volgt: Intuos Draw (small) € 69,90, Intuos Art, Photo, Comic (small) € 99,90 en Intuos Art (medium) € 199,90.
www.wacom.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Canon ontwikkelt 120 megapixel EOS spiegelreflex

Fotodokter: Onderwerp en compositie bij lichtsporen