in

Laowa Mini FFII 85mm f/5.6 Macro 2:1

Venus Optics presenteert met de Laowa Mini FFII 85mm f/5.6 Macro 2:1 een klein en licht macro-objectief met 2x vergroting voor fullframe mirrorless camera’s. Het is de kleinste Laowa Macro tot nu toe.

De nieuwe 85mm f/5.6 Macro is volgens Laowa “de ideale lens voor de fotograaf die een compacte en lichte macrolens zoekt, maar geen consessies wil doen op het gebied van kwaliteit en macrocapaciteiten.” Dit bijzonder compacte macro-objectief focust bovendien op oneindig en kan dus ook ingezet worden als portretlens.

Extreme 2x vergrotingsfactor

De Laowa Mini FFII 85mm f/5.6 Macro 2:1 onderscheidt zich van andere macro-objectieven dankzij zijn extreme 2x vergrotingsfactor, zijn metalen constructie, een hoge optische kwaliteit en een zeer compact ontwerp. Het objectief weegt ongeveer 300 gram, afhankelijk van de vatting, en is met een lengte van 78mm en een doorsnede van 53mm zo klein dat je hem bijna kwijt zou raken in je cameratas. Het optische ontwerp bestaat uit 13 lenselementen in 9 groepen en er zijn drie ED-elementen toegepast om kleurschifting tegen te gaan. De filtermaat is 46mm.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Laowa 85mm Macro is leverbaar in Sony FE-, Canon RF- en Nikon Z-mount. Alle versies kosten € 539,-. Er is ook een Leica M-mount leverbaar voor € 599,-.

www.venuslens.net

www.venuslens.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Dit waren de mooiste foto’s van november 2021!

Patronen in de natuur: de kunst van het kijken