in

Leica M10 – Terug naar de basis


19 januari 2017, 14:39

Met de M10 presenteert Leica wederom een geëvolueerde versie van haar beroemde M- meetzoekercamera. Geen variant op de M9, maar een splinternieuw model.

De Leica M10 heeft een volledig nieuwe 24-megapixel cmos-beeldsensor zonder low-pass filter en een nieuwe beeldprocessor. De M10 is compacter dan zijn oudere broers. De camera is daartoe opnieuw ontworpen en heeft nu de afmetingen van een klassieke analoge M4 zonder concessies te doen aan de praktische bruikbaarheid. De meetzoeker is eveneens verbeterd en heeft nu een 0,73x vergroting met een grotere beeldhoek.

Eenvoudig te bedienen

De nieuwe Leica M10 is bedoeld zoals een Leica M ooit ontworpen was: een eenvoudig te bedienen camera voor perfecte foto’s. Terug naar de essentie! Daarom is er bij het ontwerp bewust voor gekozen om slechts drie knoppen te gebruiken om alle relevante functies te bedienen. Bovenop vind je dus een sluitertijdenknop, een ontspanknop en een splinternieuwe ISO-knop.

Daarmee kun je alle belichtingsinstellingen maken. Via het krasbestendige beeldscherm en de druktoetsen achterop kun je de secundaire functies instellen via een menu. Eén SD-slot en wifi zorgen voor contact met de buitenwereld, want verder is er geen enkele USB-, HDMI-, of andersoortige kabelkoppeling aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica M10 wordt eind februari leverbaar in zwart en zilver. Je kunt terug naar de basis van de fotografie voor naar verwachting € 6.500,-.

www.transcontinenta.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fujifilm X-T20 en 50mm f/2 – Budget verbeteringen

Basiscursus sportfotografie – Ga voor de gouden sportfoto