in

Lowepro Whistler en Photosport rugzakken


27 augustus 2015, 14:53

De nieuwe Lowepro Whistler en Photosport fotorugzakken zijn ontworpen voor echte actievelingen. De Whistler is een hoogwaardige alpiene rugzak met volop ruimte voor fotoapparatuur, de Photosport mikt meer op sportieve fotografen die een dagje op pad gaan in ruig terrein.

De Whistler is een heel bijzondere fotorugzak dankzij een uniek, waterdicht en gedraineerd opbergvak voor (natte) klimspullen, zoals een pickel, schoenen, touw of ijsschroeven. Whistlers zijn gemaakt van waterafstotend nylon en de bodem is waterdicht dus je kunt een Whistler ook in de sneeuw parkeren. Uiteraard wil je tijdens het klimmen geen last hebben van je rugzak, dus het ademende rugpand en de draagbanden zijn ergonomisch gevormd. Daaraan zie je dat deze rugzak is ontwikkeld door klimmers en niet door marketingmensen. Geen fancy gadgets, maar pure doeltreffendheid.

Uitneembaar cameracompartiment

De Whistler 350AW heeft een ruim, uitneembaar cameracompartiment voor een uitgebreide professionele dslr-uitrusting met een pro-body en een stuk of vier objectieven. De 450AW kan zelfs nog wat meer verstouwen. Grote ritstrekkers zorgen voor snelle toegang tot je apparatuur, ook als je met handschoenen aan je camera wilt pakken. In de diverse voor- en zijvakken is ruimte voor allerhande extra’s en aan de buitenkant bevestig je een statief, of een snowboard, of wandelstokken. Dankzij allerhande spanbanden, bevestigingsogen en lussen kun je extra lenskokers aan de rugzak hangen. Of een klimhelm en stijgijzers…

Mountainbiken, hiken en trailrunnen

De Lowepro Photo Sport BP 200 AWII en 300 AWII fotorugzakken zijn eveneens bedoeld voor actievelingen, maar minder extreem van uitvoering. De nadruk ligt op comfort tijdens het mountainbiken, hiken of trailrunnen. De rugzakken hebben twee ruime compartimenten. Bovenin kun je allerlei losvaste spullen kwijt en onderin is een veilig “UltraCinch” cameravak aangebracht. Dit speciale fotovak kun je met behulp van een strap van buitenaf strakker om je fotospullen trekken zodat de apparatuur niet heen en weer schudt tijdens snelle bewegingen. In het cameravak van de 200 AWII is ruimte voor een dslr-camera met standaard objectief en een flitser óf voor een zeer complete GoPro actioncam-uitrusting. In de 300AW kun je een profuitrusting kwijt met drie objectieven, waaronder een 70-200mm f/2.8. De toegang bevindt zich aan de zijkant, zoals bij een slingbag, wat de toegankelijkheid verbetert.

Prijzen en beschikbaarheid

De Lowepro Whistler BP 350 AW kost € 399,- en de 450AW kost € 499,-. Dat is serieus geld, maar je hebt dan wel een rugzak waarmee je de Matterhorn op kunt. De Photosport BP 200 AW II is een stuk lager geprijsd met € 239,-. De Photosport BP 300AWII kost € 279,-. Meer informatie bij de importeur:
www.degreef-partner.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotodokter: Fotograferen in het donker met statief

Hoe fotografeer je de regenboog?