in

Lumix S 35mm F1.8

Panasonic heeft een lekker compacte, nieuwe prime met een fijne lichtsterkte gelanceerd voor haar S-serie fullframe systeemcamera’s: de Lumix S 35mm F1.8. De vierde F1.8 in de serie.

De nieuwe S-S35 is met slechts 295 gram een lichtgewicht, en het objectief sluit aan bij de reeds bestaande 24mm, 50mm en 85mm F1.8. Deze objectieven zijn allemaal vergelijkbaar qua afmetingen, bediening, balans en spatwaterdichtheid en alle vier hebben ze dezelfde 67mm filtermaat, wat uitwisselen intuïtiever moet maken. Een 18mm F1.8 zit nog in de pijplijn, laat Panasonic weten.

Optische constructie

De LUMIX S 35mm F1.8 heeft een optische constructie waarin drie asferische lenselementen zijn gebruikt om vertekening te corrigeren en drie ED (Extra Low Dispersion) lenzen om chromatische aberraties (kleurrandjes langs details) te voorkomen. Daarnaast is een rond diafragma ingebouwd voor een mooie bokeh. De minimale scherpstelafstand is 24 centimeter, waardoor je deze allrounder behalve voor landschappen en reportage ook kunt gebruiken voor close-ups. 

Filmen

De scherpstelling van de Lumix S 35mm F1.8 is zodanig ontworpen dat je perfect kunt filmen met dit objectief. In de niet-lineaire stand verschuift het scherpstelpunt met een variabele waarde, afhankelijk van de snelheid waarmee je aan de scherpstelring draait. In de lineaire stand verschuift het scherpstelpunt in vaste stapjes, afhankelijk van hoe vér je scherpstelring draait. De gevoeligheid kan in stappen van 30 graden worden ingesteld van 90 tot 360 graden. Uiteraard wordt focus breathing eveneens onderdrukt en is het diafragma regelbaar in microstapjes.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe 35mm wordt eind november leverbaar, reken op een prijs rond de € 679,-.

www.panasonic.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo maak je een foto met een tof lijnenspel – Het Perfecte Plaatje thuisopdracht 5

7 fotolocaties om trappen te fotograferen