in

Lytro Light Field camera: achteraf scherpstellen21 oktober 2011, 15:22

Lytro presenteert een revolutionair systeem dat ons een blik in de toekomst van de fotografie biedt. Dankzij een nieuwe techniek op de sensor legt de Lytro Light Field camera met één druk op de knop naast de kleur en de intensiteit ook de richting van alle lichtstralen vast.

Dit maakt het mogelijk om de focus in de foto achteraf te verleggen naar ieder punt in het beeld. Bijkomende voordeel is dat er geen auto-focusmotor nodig is wat tijdwinst oplevert.

In de Lytro Light Field camera zit een lens met 8x optische zoom (35-280mm) en een constante diaframa-opening van f/2, wat deze kleine camera ook zeer lichtgevoelig maakt. De resolutie van de sensor is niet bekend maar deze vangt volgens Lytro 11 miljoen lichtstralen (oftewel 11 ‘megarays’).

De behuizing is van lichtgewicht aluminium en de achterzijde bestaat uit een rubberen grip met een multi-touch 33 mm lcd scherm. Veel bediening is er niet; er is een aan/uit-knop, een knop om te zoomen en een om de foto te maken. De software om de foto na te bewerken is er alleen nog voor de Mac, maar aan een Windowsversie wordt gewerkt.

Van deze camera zullen vooralsnog drie varianten gemaakt worden die begin 2012 alleen in de VS te krijgen zijn:

  • een rood model met 8GB intern geheugen (350 foto’s): $399
  • een grijs model met 16GB intern geheugen (750 foto’s): $499
  • een blauw model met 16GB intern geheugen (750 foto’s): $499

Meer informatie: www.lytro.com

Hieronder een aantal voorbeelden, door op een punt in de foto te klikken zal het focuspunt verlegd worden.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Olympus E-PL3

Review: Nikon 1 V1