in

Nieuw: Pentax XG-1 met 52x optische zoom16 juli 2014, 10:36

Pentax komt vandaag met een nieuwe bridgecamera met maar liefst 52x optische zoom. Omgerekend naar fullframe kun je van maar liefst 24 mm inzoomen tot 1.248 mm (!).

En dat is niet alles. Deze Pentax XG-1 beschikt over een 1 cm-macrostand waarmee je close-ups kunt maken vanaf één centimeter afstand. Om met zoveel bereik nog wel uit de hand te kunnen blijven fotograferen heb je natuurlijk beeldstabilisatie nodig. Dat heeft deze Pentax XG-1 met geavanceerde SR-sensorshiftsysteem (Shake Reduction). Deze nauwkeurige gyrosensor beoordeelt het aantal camerabewegingen, waarop dit systeem met grote precisie en snelheid de CMOS-beeldsensor verticaal en horizontaal verschuift om zo het nodige antitrillingseffect te bereiken.

Sensor

De Pentax XG-1 heeft een 1/2.3” CMOS-beeldsensor met lichtgevoeligheid tot iso 3.200 en ongeveer 16 effectieve megapixels. Je kunt niet in raw fotograferen, alleen in jpg. Op de achterkant zit een 3,0-inch lcd-hogeresolutiescherm met ongeveer 460.000 beeldpunten. De Pentax XG-1 heeft een elektronische viewfinder. Hij is niet heel groot en heeft maar 200.000 beeldpunten.

Snel

Bridgecamera’s staan niet bekend om de enorme snelheid. Pentax heeft geprobeerd dit te ondervangen met naast een standaardinstelling voor continu-opnamen van een maximale snelheid van ongeveer negen beelden per seconde, ookeen super-high-speed continu-opnamestand toe te voegen. Hiermee maak je maximaal zestig beelden per seconde (in een wel erg kleine resolutie van 640 x 480 pixels) of ongeveer dertig beelden per seconde met maximaal 4 mp per beeld (2304 x 1728 pixels).

Andere functies

• HDR-functie (High-Dynamic Range) om groothoekfoto’s met verschillende belichtingen samen te voegen tot één beeld
• digitale filters, zoals zwart-wit en fisheye
• intervalopnamestand, nuttig bij het fotograferen van landschappen en bloemen/planten vanuit één punt
• huisdierdetectiestand voor automatische herkenning van maximaal tien koppen van huisdieren
• compatible met Eye-Fi draadloze LAN SD-geheugenkaarten

Prijs en beschikbaarheid

Deze Pentax XG-1 is vanaf 8 augustus 2014 beschikbaar voor een adviesprijs van €299,-.
Meer informatie op de website van Pentax XG-1.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Nikon 1 S2

Wolken maken de foto