in

Nieuw: Sony Alpha 77 II7 mei 2014, 12:31

Sony introduceert de Alpha 77 II, de opvolger van de Alpha 77. Sony heeft de behuizing, beeldkwaliteit en de burstopnames verbeterd. Een camera met een 24,3-megapixel Exmor CMOS-beeldsensor en 79 scherpstelpunten.

De Alpha 77 II heeft een 24,3-megapixel Exmor CMOS-beeldsensor, met 20 procent hogere gevoeligheid dan zijn voorganger. De camera beschikt over maar liefst 79 detectiepunten voor automatische scherpstelling, waaronder 15 kruispunten binnen het meest gebruikte centrale gebied van de sensor. Dat is een stuk meer dan zijn voorganger de Sony Alpha 77.

Met de AF-vergrendeling kun je kiezen uit vier AF-gebiedsmodi (Breed, Zone, Flexibele spot of Uitgebreide flexibele spot). Zodra er is scherpgesteld op het doel, blijft de camera dit volgen zolang de sluiterknop half ingedrukt blijft. Wanneer het onderwerp beweegt of het kader verandert, selecteert de camera automatisch het meest geschikte AF-punt uit de 79 beschikbare punten.

De Alpha 77 II beschikt over een burstrate van 12 frames per seconde en kan tot maximaal 60 JPEG-foto’s op volledige resolutie vastleggen. Daarnaast filmt de camera in Full HD 60p- en 24p-formaat. De HDMI-uitgang maakt het mogelijk om de livebeelden op een externe monitor te bekijken.

De camera heeft NFC en Wi-Fi. Helaas geen gps zoals het vorige model. De body heeft stof- en vochtbestendige afdichtingen rond de belangrijkste knoppen en regelaars, evenals dubbellaagse bescherming rond alle openingen, waaronder de geheugenkaartsleuf en aansluitingen. De draaiknoppen voor en achter de handgreep zijn om de camera-instellingen snel te veranderen. Foto’s bekijk je op een 7,5 cm lcd-scherm die in drie richtingen kan worden bewogen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony a77 II is beschikbaar vanaf mei 2014 met een winkeladvies prijs van €1200 (body). De a77 II kit (body + 16-50mm lens) is €1800. We hebben de camera nog niet zelf kunnen testen maar hopen dit uiteraard snel te doen!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Panasonic Lumix DMC-GH4

Fotodokter: Onweer