in

Nieuwe Adobe Lightroom CC – Edit je foto’s op elk apparaat in de cloud18 oktober 2017, 16:14

Ruim tien jaar geleden introduceerde Adobe Lightroom, een van de populairste fotobewerkingsprogramma’s. Tijdens Adobe MAX in Las Vegas kondigt het bedrijf een volledig nieuwe versie van het programma aan, dat volledig op de Creative Cloud is gebaseerd.

Lightroom CC – Je foto’s in de Adobe Creative Cloud

De nieuwe Lightroom CC is gericht op professionals en fotografiefanaten en biedt volgens Adobe een toegankelijke, cloud-gebasseerde fotografiedienst voor het bewerken, beheren, opslaan en delen van foto’s vanaf elke locatie.

De nieuwe Lightroom CC is bedoeld om automatisch alle aanpassingen op meerdere apparaten te kunnen synchroniseren, waarbij de foto’s zelf ook opgeslagen zijn in de Adobe Creative Cloud.

Met deze nieuwe release hoopt Adobe in te spelen op de hedendaagse, mobiele maatschappij; je foto’s upload je in de cloud en zijn beschikbaar op alle apparaten, waardoor je ze ook makkelijk kunt delen op social media. Aanpassingen die je op elk apparaat doet, worden automatisch met elkaar gesynchroniseerd.

Adobe Portfolio in Lightroom

Een interessante toevoeging is de integratie van Adobe Portfolio binnen Lightroom CC. Hierdoor kun je volgens Adobe makkelijk een portfolio maken en met de wereld delen.

Lightroom Classic CC

Lightroom Classic CC, voorheen bekend als Lightroom CC, heeft ook verschillende updates ondergaan. Het programma bevat een verbeterde Embedded Preview workflow, waarmee gebruikers door grote hoeveelheden foto’s kunnen scrollen om zo veel sneller een deelverzameling te kunnen selecteren dan voorheen. Aan Lightroom Classic CC zijn ook nieuwe bewerkingsmogelijkheden toegevoegd. Zo is er een nieuwe Color Range- en Lumaninance Masking-functionaliteit toegevoegd, waarmee gebruikers hele nauwkeurige bewerkingen kunnen doen. De workflow bij Lightroom Classic CC is, in tegenstelling tot Lightroom CC, meer op de traditionele desktop-first workflow met lokale opslag en bestand- en mapbeheer gefocust.

Beschikbaarheid, lidmaatschappen en prijzen

Voor de fotograaf die een compleet lidmaatschap van de Lightroom-CC service wil afsluiten, is er het Creative Cloud fotografielidmaatschap met 1 TB. Dit lidmaatschap bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Photoshop CC, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 1 TB cloud opslag. Voor nieuwe klanten is dit lidmaatschap €24,19 per maand. Voor bestaande Creative Cloud fotografen is het lidmaatschap beschikbaar voor €18,14 per maand in het eerste jaar.

In het bestaande Creative Cloud fotografielidmaatchap is Lightroom CC ook beschikbaar met een extra 20 GB aan opslag. Dit lidmaatschap bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Lightroom Classic, Photoshop CC, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 20 GB opslag. Deze blijft beschikbaar voor €12,09 per maand. Creative Cloud All Apps-leden hebben ook toegang tot de nieuwe Lightroom CC-service.

Het nieuwe Lightroom CC-lidmaatschap bevat Lightroom CC, Lightroom voor mobile en web, Adobe Spark met premium features, Adobe Portfolio en 1 TB cloud opslag. Deze zal beschikbaar zijn voor een prijs van €12,09 per maand. Voor wie alleen Lightroom CC via een mobiel wil gebruiken, is er het Lightroom Mobile-lidmaatschap voor iOS en Android met 100 GB, beschikbaar voor een prijs van €4,99 per maand.

Meer informatie over beschikbare lidmaatschappen vind je hier.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Selectief Zwart-wit | Photoshop QuickTip

Expertuitdaging: Architectuur fotograferen in de nacht