in

Nieuwe Nikon SB-500 Speedlight


12 september 2014, 13:16

Nikon heeft een nieuwe flitser uitgebracht: de SB-500 Speedlight. Dit is Nikon’s eerste flitser met ingebouwde LED-lamp.

Ingebouwde LED-lamp

De SB-500 heeft een ingebouwde LED-lamp met hoge intensiteit (100 lx) aan de voorkant van de flitser zitten. Dit is een handig extraatje voor mensen die niet alleen fotograferen maar ook filmen met hun camera. Aan de achterkant van de flitser zit een schakelaar die de intensiteit van de lamp kan bepalen. De lamp zelf heeft een ingebouwde diffusor die fel licht verzacht. De lamp werkt zo’n 60 minuten bij gebruik van oplaadbare Ni-Mh-batterijen. Bij Alkaline-mangaan-batterijen is dit slechts 30 minuten.

De Flitser

De flitskop is kantelbaar en kan tot 90° omhoog worden gekanteld en 180° worden gedraaid. Daarnaast kan de SB-500 worden gebruikt als hoofdflitser in een configuratie met meerdere externe flitsers.
Bij gebruik van Ni-MH batterijen kan de nieuwe Speedlight ongeveer 140x flitsen en bedraagt de oplaadtijd circa 3,5 seconde. Bij alkaline-mangaan-batterijen is dit zo’n 100x en duurt is de oplaadtijd zo’n 4 seconden.
De SB-500 is geschikt voor de Nikon DSLR camera’s, bepaalde Coolpix camera’s en het Nikon Creatief Verlichtingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid:

De nieuwe Nikon SB-500 Speedlight is verkrijgbaar vanaf 25 september en heeft een adviesprijs van €249,-. De flitser wordt geleverd met de SS-DC2 zachte tas en de AS-23 Speedlight-standaard.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Eenvoudig selfies maken met de Nikon Coolpix S6900

De beste systeemcamera onder € 500,-