in

Nikkor Z 28-75mm f/2.8

Nikon introduceert een nieuw fullframe standaardzoomobjectief: de Nikkor Z 28-75mm f/2.8. Deze allround reportagezoom is behalve lichtsterk ook relatief goedkoop.

Licht en lichtsterk

De nieuwe Nikkor Z 28-75mm f/2.8 weegt slechts 565 gram en is met een filtermaat van 67mm en een lengte van 120mm tevens behoorlijk compact. De optische constructie bestaat uit 15 lenselementen in 12 groepen en omvat een Super ED-element en een ED-element om kleurschifting (CAS) te voorkomen, en maar liefst drie asferische lenselementen om vertekeningen te beteugelen. Het diafragma heeft negen afgeronde lamellen voor een mooie bokeh. De dichtstbijzijnde scherpstelafstand is 39 centimeter op 75mm en 19cm op 28mm en de AF wordt geregeld door een stappenmotor. 

Alle kanten op

Het zoombereik loopt van groothoek tot portrettele en daarom kun je met deze Nikkor alle kanten op. Dit nieuwe Z-objectief is bovendien geschikt voor video: je kunt er weidse overzichtshots én close-ups mee filmen. Er is daarom extra aandacht besteed aan een vloeiende diafragmaregeling en het onderdrukken van focus breathing. De instelring maakt bovendien geen klikgeluiden. Uiteraard is dit objectief stofbestendig en spatwaterdicht.

Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S

Behalve de nieuwe 28-75mm kondigt Nikon ook de ontwikkeling aan van de Nikkor Z 800mm f/6.3 VR S. Dit is een superteleobjectief voor fullframe Z-camera’s. Door het gebruik van een PF-lens (Phase Fresnel, een primeur voor Nikon) te gebruiken, is een compacte en lichte body mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikkor Z 28-75mm f/2.8 is beschikbaar vanaf half januari 2022 voor €1049,-. Over de 800mm zijn nog geen details beschikbaar.

www.Nikon.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Aan de slag in de studio: alles wat je moet weten over studioflitsers

Dynamisch bereik in de praktijk: essentiële tips voor elke fotograaf