in

Nikon Coolpix P1000 – Zoomen naar de maan en terug!


14 juli 2018, 21:01

Met de nieuwe Nikon Coolpix P1000 zie je sterretjes. Letterlijk. Wat de opvolger van de P900 namelijk heel spannend maakt, is het immense zoombereik van 24-3000mm. Voldoende voor een mooie close-up van de maan.

De nieuwe Nikon Coolpix P1000 heeft een 16 megapixel 1/2.3-inch BSI-cmos sensor en een ISO-bereik van 100-6400. En de mogelijkheid van Raw zorgt ervoor dat de je in de postprocessing nog alle kanten uit kunt. Maar het allerleukste is het zoombereik van 24-3000mm

125x zoom

Een bridgecamera met maar liefst 125x zoom, dat maakt de Nikon Coolpix P1000 behoorlijk uniek. Zet je de intelligente Dynamic Fine Zoom digitale zoomfunctie in, dan kom je zelfs op een duizelingwekkende 6000mm. En eventueel zelfs 1200mm met wat kwaliteitsverlies. De droom van natuurfotografen, vliegtuigspotters, sportfotografen en sterrenkijkers. Daarom heeft Nikon de camera ook uitgerust met een Bird Watching programma-preset voor het fotograferen van vogels en een Moon Mode preset voor de maan… Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

ED- en Super ED-lenselementen

Het maximale diafragma van deze compacte reus (hij weegt wel 1,4 kilo!) is f/2.8-8, wat betekent dat je wel even rekening moet houden met je ISO-waarden en je sluitertijden als je maximaal inzoomt, maar de ED- en Super ED-lenselementen in het objectief zorgen er dan wel voor dat je geen last hebt van kleurschifting. Bovendien werkt de AF ook nog steeds perfect bij die waarde en heeft de camera een 5-stops VR optische stabilisator, wat dus tetterscherpe beelden mogelijk maakt volgens Nikon.

Wifi en Bluetooth

Een 77mm filterdraad maakt het mogelijk om polafilters of ND-filters toe te passen voor creatieve fotografie en met Wifi en bluetooth kun je de camera eventueel op afstand bedienen met je smartphone. Wel zo handig bij kritisch werk vanaf statief. Daarnaast kan de P1000 4K/UHD videofilmen met 30p of 25p, inclusief handigheidjes als time lapse. Dankzij de 2,3 megapixel EVF of het kantelbare LCD-scherm achterop zie je dan precies wat je doet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon Coolpix P1000 wordt begin september leverbaar en kost €1099,.
www.nikon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 ideale objectieven om mee te fotograferen in de zomer!

WINNEN: Masterclass voor Zoom Academy-deelnemers