in

Nissin i60A: Simpel draadloos


12 mei 2016, 10:55

De nieuwe Nissin i60A is de uitgebreidere grote broer van de bekende Nissin i40. Deze TTL-systeemflitser voegt qua functionaliteit niet alleen een hoger richtgetal toe, maar ook een draadloze TTL mogelijkheid.

De Nissin i60A heeft een richtgetal van 60 (100ISO, 200mm) en een zoomkop van 24mm tot 200mm. De flitser werkt TTL op alle spiegelreflex- en systeemcamera’s van Nikon, Canon, Sony, Fuji en het fourthirds systeem.

Nissin Air System

Nissin heeft de i60A bovendien uitgerust met het Nissin NAS (Nissin Air System) TTL-flitssysteem van de Nissin Di700A waarmee je tot een afstand van 30 meter je flitser kunt aansturen. Dit NAS-systeem zorgt voor een radiografische TTL-flitssturing tot maar liefst 30 meter. Bovendien kun je meerdere systeemflitsers tegelijk aansturen met NAS. Die aansturing gebeurt met de Nissin Air 1 commander unit en je kunt ook werken met een combinatie van originele flitsers die radiografisch TTL ondersteunen.

Simpele bediening

Nissin heeft de bediening simpel gehouden: op het LCD-display zie je alle instellingen en met behulp van de twee instelwielen kies je de gewenste functies. Handig voor studiowerkers is ook het feit dat je het vermogen in M kunt aanpassen van 1/1 toto 1/256. Dat maakt de i60A dus heel bruikbaar voor studiowerk op locatie. De Nissin i60A heeft een ingebouwde LED videolamp en is voorzien van een ingebouwde diffusor om 16mm uit te kunnen lichten. Indien beschikbaar ondersteunt de i60A bovendien high-speed flitssynchronisatie. De flitskop kan 90° naar boven gekanteld worden en horizontaal 180° draaien om te kunnen bouncen.

Prijs en verkrijgbaarheid van de Nissin I60A

De Nissin I60A kost € 329,00 en is leverbaar voor Sony vanaf juni. De versie voor Fuji en MFT wordt verwacht in juli / augustus en de Canon- en Nikon-varianten staan op de planning voor september / oktober.

www.nissindigital.com
www.degreef-partner.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Canon Powershot SX620 HS: Creatief compact

Canon Speedlite 600EX II-RT: Efficiënt flitsen