in

Olympus TG-Tracker: robuuste actioncam


26 mei 2016, 21:42

Olympus introduceert een action-camera met bijzondere eigenschappen. De TG-Tracker beschikt over een uitklapbaar lcd-scherm, een ultragroothoeklens, een ingebouwde opnamelamp, 4K video en uitgebreide tracking- en logfuncties.

Geen beperkingen

Olympus heeft al tien jaar ervaring met het ontwerpen van camera’s die bestand zijn tegen stoten, vallen, stof en een waterdiepte van vele meters. Camera’s die je dus overal – ook op plaatsen waar een gewone camera het loodje legt – kunt gebruiken. De Olympus TG-Tracker gaat een flinke stap verder.

Afwijkend model

Wat meteen opvalt is dat de Olympus TG-Tracker een andere vormgeving heeft dan de bekende Tough camera’s van Olympus. De TG-Tracker lijkt met zijn verticale model en uitklapbaar 1,5″ lcd-schermpje op een kleine videocamera. Olympus levert een verstelbare handgreep mee, deze kun je onder de camera bevestigen.

Action-camera

De Olympus TG-Tracker is een action-camera, je kunt hem dus gebruiken om al je activiteiten mee vast te leggen. Of je nu van parachutespringen, snowboarden of duiken houdt, de TG-Tracker gaat met je mee. De TG-Tracker kan gebruikt worden tot een waterdiepte van 30 meter. Een val van 2,1m, een druk van 100 kilo en een temperatuur van -10º C vormen ook geen probleem voor de TG-Tracker.

Ultragroothoek

De Olympus TG-Tracker is uitgevoerd met een ultragroothoeklens met een brandpuntsafstand van omgerekend 14mm waardoor je een extreem grote beeldhoek hebt van maar liefst 204 graden. De van achter belichte CMOS-sensor beschikt over acht miljoen pixels en de camera kan bewegende beelden in 4K opnemen. Door de effectieve 5-assige beeldstabilisatie wordt trillingsonscherpte geminimaliseerd.

Vijf sensoren

De Olympus TG-Tracker heeft uitgebreide tracking- en logfuncties via vijf sensoren. Door de ingebouwde GPS-sensor plus het elektronisch kompas kun je achteraf zien waar een opname gemaakt is. Door de barometer/drukmeter wordt ook de hoogte en de diepte (onder water) vastgelegd. De accelerometer meet de versnelling (G-force) zodat bewegingen zoals het openen van een parachute geregistreerd kunnen worden. De thermometer legt de omgevingstemperatuur tijdens de opname vast.

Ingebouwde opnamelamp

Fotograferen en filmen is dankzij de lichtsterke F2.0 lens en de ingebouwde LED-lamp van 60 lumen ook mogelijk bij omstandigheden met weinig licht, zoals onderwaterexpedities.

Meegeleverde accessoires

Olympus levert een aantal accessoires mee. Zoals de verstelbare SG-T01 handgreep waarmee je vanuit elke hoek kunt fotograferen of filmen. Het MC-T01 koppelstuk met selfie spiegeltje biedt de mogelijkheid om accessoires van andere fabrikanten aan te sluiten. Er zijn ook twee lensbeschermfilters, eentje voor onderwater en eentje voor boven water.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus TG-Tracker is vanaf juli 2016 voor een adviesprijs van € 349,- te koop.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Nauwkeurig je helderheid aanpassen met Topaz Clarity

Het juiste licht bij hondenfotografie op locatie