in

OM System ED 20mm F1.4 PRO

OM Digital Solutions heeft de OM System M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO voor het Olympus MFT-camerasysteem gepresenteerd. Dit is het eerste objectief onder deze nieuwe merknaam.

Olympus heeft begin 2021 alle camera-activiteiten overgedragen aan een nieuwe onderneming: OM Digital Solutions. Olympus had haar cameradivisie namelijk al een tijdje in de etalage staan in verband met de matige winstgevendheid. OM Digital Solutions heeft aangeven door te gaan met de ontwikkeling van het OM-D camerasysteem en brengt haar producten uit onder de merknaam OM System. De 20mm F1.4 is het eerste objectief onder de nieuwe eigenaar en er zou ook een verse camera onderweg zijn.

Resolutie en bokeh

De M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO levert volgens het persbericht een uitstekende resolutie en heeft een prachtige, zachte bokeh door het ronde diafragma. De beeldhoek is vergelijkbaar met die van een 40mm fullframe objectief en daarmee is het een echte allounder. De complexe lensopbouw omvat 11 lenselementen in 10 groepen, waaronder volop Super ED- en ED-lenselementen, Super HR-elementen en asferische lenzen. Daarmee garandeert OM Digital Solutions scherpe beelden van hoek tot hoek, ook bij gebruik van de High Res Shot-modus van diverse camera’s. De kortste instelafstand is 25 centimeter en ondanks de hoge lichtsterkte is dit objectief compact en licht met een filtermaat 58mm en een gewicht van 247 gram. Uiteraard is het als PRO-objectief weatherproof.

Prijs en beschikbaarheid

De M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO wordt eind november leverbaar voor €699,-.

www.olympus-europa.com


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

3 fotolocaties om slangen te fotograferen

Herfstfotografie in het bos: zo maak je de mooiste bosfoto’s